Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες καθώς οι αρχές προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση θανάτου του 7χρονου Ιμράν στην πόλη Περπινιάν.

Ο πατέρας του αγοριού, συνελήφθη εξ αρχής από την αστυνομία αφότου βρέθηκε νεκρός ο Ιμράν σχεδόν παγωμένος στο μπάνιο του σπιτιού της οικογένειας. Πλέον, όμως, κατηγορείται για φόνο. Επιπλέον, κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και των δύο κορών του, ηλικίας 3 και 4 ετών.

Το νεκρό παιδί βρέθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματος την Πέμπτη (14/9) με το σώμα του κουλουριασμένο, γεμάτο μώλωπες και εν μέρει παγωμένο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Κυριακή. Ο 28χρονος πατέρας του 7χρονου Ιμράν, τέθηκε υπό κράτηση ενόψει της δίκης, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, που επικαλούνται δηλώσεις του εισαγγελέας της περιφέρειας Ζαν-Νταβίντ Καβάγ.

Ο πατέρας κατηγορείται επίσης για απόπειρα δολοφονίας και για τις δύο κόρες του, ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών. Εν τω μεταξύ, ο θείος και η γιαγιά του αγοριού -και οι δύο από την πλευρά του πατέρα- κατηγορούνται για παράλειψη καταγγελίας εγκλήματος. Δεν έχουν προφυλακιστεί, αλλά έχουν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο.

Όσον αφορά την υγεία των δύο νεαρών κοριτσιών, τα οποία νοσηλεύτηκαν και τα δύο στο νοσοκομείο, οι ιατρικές εξετάσεις «αποκάλυψαν πολλαπλά σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Τα συμπεράσματα από την ιατροδικαστική εξέταση

Μετά και την ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος του αγοριού δεν κατέστη απολύτως δυνατό να προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία θανάτουτου. «Έχουμε εξάγει μόνο πολύ επιμέρους συμπεράσματα και πρέπει να γίνει πρόσθετη έρευνα εμπειρογνωμόνων σχετικά με την κατάσταση του σώματος», ανέφερε ο εισαγγελέας. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένονται αποτελέσματα για αρκετούς μήνες.

Στο μεταξύ η μητέρα και η γιαγιά του Ιμράν λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, δήλωσε ο εισαγγελέας. Οι συνθήκες της δολοφονίας του αγοριού δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.