Ενώ το Παρίσι είναι γνωστό για τα διάσημα ορόσημα και αξιοθέατά του, υπάρχουν και λιγότερο γνωστά διαμαντάκι στην Πόλη του Φωτός που μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική και αξέχαστη -και ασυνήθιστη- εμπειρία στους επισκέπτες της. Ένα τέτοιο μέρος που πρέπει να σκεφτείτε να επισκεφθείτε είναι το Κοιμητήριο του Pere-Lachaise.

Το νεκροταφείο Pere-Lachaise μπορεί να μην είναι εντελώς άγνωστο, αλλά συχνά δεν λαμβάνει τόση προσοχή όσο κάποια άλλα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι. Ωστόσο, είναι ένα συναρπαστικό και ήσυχο μέρος για να το εξερευνήσει κανείς και να κάνει μια αρκετά ασυνήθιστη βόλτα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το νεκροταφείο Pere-Lachaise είναι ο τόπος τελευταίας ανάπαυσης πολλών διάσημων ατόμων, όπως ο Oscar Wilde, ο Jim Morrison, η Edith Piaf, ο Marcel Proust και άλλοι. Είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να αποτίσετε τα σέβη σας σε μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικούς του κόσμου.

Ένα είδος υπαίθριου μουσείου

Γεμάτο με περίτεχνους τάφους και μαυσωλεία, αποτελεί κάτι σαν ένα είδος υπαίθριου μουσείου. Η μεγαλοπρέπεια και η ποικιλομορφία των σχεδίων των τάφων αντικατοπτρίζουν διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των διαφόρων εποχών.

Το Pere-Lachaise προσφέρει μια ειρηνική απόδραση από την πολύβουη πόλη, με τους επισκέπτες του να περιπλανώνται στα δεντροφυτεμένα μονοπάτια του, απολαμβάνοντας αρκετές στιγμές περισυλλογής, ενώ πέρα από τους τάφους, το νεκροταφείο διαθέτει όμορφα γλυπτά και χώρους πρασίνου.

Η βόλτα στο Pere-Lachaise δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν μια λιγότερο τουριστική πλευρά του Παρισιού και να συναναστραφούν με τους ντόπιους που έρχονται για έναν χαλαρό περίπατο.

Για να ξεναγηθείτε σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του νεκροταφείου, προτιμήστε μία οργανωμένη ξενάγηση, εξερευνώντας τα δαιδαλώδη μονοπάτια του και ανακαλύπτοντας τους τάφους ιστορικών προσωπικοτήτων και λιγότερο γνωστών ατόμων.

Θα δείτε και μόνοι σας ότι το Pere-Lachaise είναι ένα μέρος όπου η ιστορία, η τέχνη και η φύση συναντώνται, προσφέροντας μια μοναδική και αξεπέραστη εμπειρία στην καρδιά του Παρισιού.