Λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το φονικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, με την ΕΥΠ να ασχολείται με την υπόθεση, καθώς κλήθηκε να εξετάσει ένα ακραίο σενάριο.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News και περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο, τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε το τροχαίο, αλλά και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές.

Η ελληνική αποστολή είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βεγγάζη και κατευθύνονταν στην Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Τα μέλη της επέβαιναν σε ένα καινούργιο λεωφορείο, το οποίο συνοδεύονταν από δύο τζιπ, με το ένα να είναι μπροστά και το άλλο πίσω.

Τότε, εμφανίστηκε ένα όχημα μεγάλου κυβισμού που κατευθύνονταν στην αντίθετη κατεύθυνση και εφόσον πέρασε το πρώτο τζιπ που προπορεύονταν, τότε χάθηκε ο έλεγχος και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη σύγκρουση ενεπλάκησαν μόνο το λεωφορείο και το όχημα μεγάλου κυβισμού, όχι τα δύο τζιπ.

Επιπλέον, η έκρηξη έγινε, γιατί οι αρχές εκτιμούν πως το όχημα που προκάλεσε το τροχαίο, είχε πολύ μεγάλο ρεζερβουάρ, δηλαδή είχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

Έτσι, η ΕΥΠ ασχολήθηκε με την υπόθεση, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής αυτοκτονίας, σενάριο που φέρεται να απομακρύνεται, με τις αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα τραγικό τροχαίο.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη»

Σημειώνεται, ότι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο, με το ένα θύμα να είναι η 40χρονη Ε.Α. με καταγωγή από το Ηράκλειο, που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ.

Η κηδεία της πρόκειται να γίνει στην Αθήνα, ενώ συγγενείς της σχολίασαν πως «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», τονίζοντας ότι ενημερώθηκαν από το Επιτελείο Στρατού για το τραγικό περιστατικό.