Eάν βάφετε τα μαλλιά σας σε οποιαδήποτε απόχρωση, σίγουρα θέλετε να διατηρήσετε τη λάμψη τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην τα δείτε να ξεθωριάζουν στα πρώτα κιόλας λουσίματα μετά την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. Δεν έχει σημασία το χρώμα, καθώς όλα τα βαμμένα μαλλιά, ξανθά, καστανά, κόκκινα και μαύρα, έχουν την τάση να χάνουν τη λάμψη τους και να ξεβάφουν το ίδιο.

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε ώστε να διασφαλίσετε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος στα μαλλιά σας, καθώς και τη φρέσκια λάμψη τους; Η αλήθεια είναι πως υπάρχει όχι μόνο ένα, αλλά αρκετά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε για περισσότερο καιρό όμορφα μαλλιά, αρκεί να τα ακολουθήσετε με συνέπεια.

Οι κανόνες περιποίησης για βαμμένα μαλλιά

Αρχικά, μετά τη βαφή περιμένετε τρεις ημέρες μέχρι να τα ξαναλούσετε. Ο λόγος είναι πως επειδή τα λέπια της τρίχας ανοίγουν κατά τη διαδικασία της βαφής για να διευκολύνουν το χρώμα να διεισδύσει, αν λουστείτε άμεσα μετά το κομμωτήριο, πιθανόν τα λέπια να είναι ακόμη ανοιχτά και αυτό να οδηγήσει στον αποχρωματισμό των μαλλιών σας. Εάν περιμένετε 72 ώρες από την ώρα που τα βάψατε, είναι σίγουρο πως τα λέπια της τρίχας έχουν κλείσει και δεν θα έχετε απώλεια χρώματος.

Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα που περιέχουν θειϊκά άλατα. Για να καταλάβετε ποιο συστατικό είναι, ουσιαστικά είναι αυτό προκαλεί τον αφρό όταν λούζεστε. Και μπορεί την ώρα που λούζεστε να νιώθετε πως ο αφρός βοηθάει στον καθαρισμό τους, ωστόσο τα συστατικά που τον προκαλούν, διακινδυνεύουν να αφαιρέσουν από τα μαλλιά την υγρασία τους και τα φυσικά τους έλαια, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί ενδεχομένως και στον αποχρωματισμό της βαφής των μαλλιών. Τα σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα δεν προκαλούν αφρό, κάνουν την εμπειρία του λουσίματος πιο στεγνή, αλλά είναι ιδανικά για την προστασία του χρώματος.

Μην λούζεστε με ζεστό νερό γιατί όσο απολαυστικό κι αν είναι, δεν κάνει καθόλου καλό στο χρώμα, καθώς η υψηλή θερμοκρασία ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να αποχρωματίζεται. Επίσης, μειώστε τη συχνότητα του λουσίματός σας σε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, γιατί το συχνό λούσιμο επίσης ξεβάφει το χρώμα. Αν θέλετε να τα φρεσκάρετε ενδιάμεσα, χρησιμοποιήστε dry shampoo. Τέλος, προστατέψτε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μάσκες και αντηλιακά, καθώς τα βαμμένα μαλλιά έχουν αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο και ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, το θαλασσινό νερό θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο ξεθώριασμά τους.