Το παράδοξο με το smudged eyeliner είναι πως δεν αναφέρεται στο eyeliner, αλλά γίνεται με μαύρο μολύβι και μαύρη mascara. Η ελληνική μετάφραση του smudged είναι μουτζουρωμένο και θυμίζει ένα κανονικό μακιγιάζ ματιών μετά από ξενύχτι, όταν δηλαδή έχει απλώσει από μόνο του στα μάτια μας.

Η εναλλακτική ονομασία του είναι Billie Eilish eyeliner, καθώς η τραγουδίστρια της γενιάς Z το αγαπάει τόσο πολύ που την έχουμε δει να το υιοθετεί σε αρκετές εμφανίσεις της τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στο Met Gala. Έχει ’90s grunge επιρροές και ίσως μέσα του χτυπάει λίγο η καρδιά του glam punk.

Πώς θα πετύχετε το smudged eyeliner

To smudged eyeliner είναι η απόδειξη πως το συγκεκριμένο μακιγιάζ δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Στο TikTok μάλιστα κυκλοφορεί ένα viral video στο οποίο το Billie Eilish eyeliner επιτυγχάνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το δοκιμάσαμε και ναι, ισχύει.

Αρχικά, βάζουμε μαύρο μολύβι τόσο στην εσωτερική γραμμή του κάτω και του άνω βλεφάρου. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια μας και τρίβουμε τα δυο βλέφαρα μεταξύ τους ώστε να προκαλέσουμε ένα φυσικό blending του μολυβιού και στο τέλος ανοίγουμε τα μάτια μας και βάζουμε αρκετή mascara.

@elpltt_

I’ve seen the water method or sleeping in ur liner but this works better lol #eyelinerhack #mascara #makeuphacks

♬ Push Up (Original Mix) – Creeds