Έχετε ένα ίσιο κοντό ή μακρύ καρέ και θέλετε να προσθέσετε ένα έξυπνο twist, που να γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι; Το hair flip είναι για εσάς.

Η αρχή του βρίσκεται πίσω στη δεκαετία του 1960, όταν τα ίσια, κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά αποκτούσαν ενδιαφέρον, με τις άκρες να κάνουν ένα γύρισμα προς τα έξω, κάτι που, αν και απλό, τα αναδείκνυε ριζικά και με πολύ κομψό τρόπο.

Το έχουμε δει σε πάρα πολλά iconic looks των sixties, με τη Jackie Kennedy να το υιοθετεί σε πολλές εμφανίσεις της. Το ξαναείδαμε στη Hailey Bieber όχι μόνο μία φορά, όπως στο Met Gala, αλλά και σε άλλες επίσημες εμφανίσεις της όπως στα Όσκαρ.

Στο Tik Tok βρήκαμε ένα video στο οποίο βλέπουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνες μας στο σπίτι, καθώς το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα προϊόν μαλλιών και ένα σίδερο θερμότητας, για να τονίσουμε τις άκρες προς τα έξω.

«Είναι ένα χτένισμα φρέσκο, καθαρό και αντλεί έμπνευση από τα 60’s, αλλά με πιο μοντέρνο, απαλό τελείωμα και με ένα lift στη ρίζα και στο κέντρο του κεφαλιού», εξηγεί ο hairstylist Larry King. «Έγινε δημοφιλές με τη βοήθεια των style heroines, Jackie Kennedy και Mary Tyler Moore, και ήταν ένα χτένισμα που πραγματικά καθόρισε τη δεκαετία», προσθέτει ο διάσημος hair stylist. «Εφαρμόστε μια ελαφριά mousse σε βρεγμένα μαλλιά και μετά απλώστε την», προτείνει ο King. «Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα και πιστολάκι, για να γυρίσετε τις άκρες προς τα πάνω και προς τα έξω, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα μαλλιά», καταλήγει ο Larry King, ενώ το Tik Tok αντικαθιστά τη βούρτσα και το πιστολάκι με ένα σίδερο μαλλιών για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.