Ποτέ δεν θα παραλείπατε την ενυδάτωση του προσώπου σας, οπότε γιατί να παραμελήσετε το σώμα σας; Οι ενυδατικές κρέμες σώματος είναι απαραίτητες τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την πρόληψη μελλοντικής απώλειας υγρασίας.

Η παράλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό, διψασμένο δέρμα που χρειάζεται σοβαρή ενυδάτωση. Συνυπολογίστε τυχόν υποκείμενες δερματικές ανησυχίες ή την εποχή και το κλίμα, και έχετε την τέλεια «συνταγή» για ξηρό δέρμα με φαγούρα. Αντίθετα, η σωστή λοσιόν σώματος μπορεί να σας προσφέρει απαλή επιδερμίδα όπως εκείνη του μωρού.

Δείτε παρακάτω κάποιες κρέμες σώματος που σύμφωνα με το Byrdie αποτελούν κορυφαίες επιλογές όταν πρόκειται για την ενυδάτωση του σώματος.

CeraVe Daily Moisturizing Lotion

Αξιόπιστο και κορυφαίο κλασικό προϊόν, η Daily Moisturizing Lotion της CeraVe είναι μια επιλογή φιλική προς το πορτοφόλι για την καταπράυνση και την επούλωση του ξηρού δέρματος. Διαμορφωμένη με τρία βασικά κηραμίδια και υαλουρονικό οξύ, αυτή η ελαφριά λοσιόν σώματος αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος και το βοηθά να διατηρήσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας του. Μας αρέσει πόσο γρήγορα απορροφάται από το δέρμα και το αφήνει απαλό όλη την ημέρα.

CeraVe Καθημερινή ενυδατική λοσιόν


CeraVe Moisturising Lotion Lait Hydratant, 12.68€

Aveeno

Σταθερή επιλογή για το ξηρό δέρμα χάρη στα πλούσια μαλακτικά του και το καταπραϋντικό κολλοειδές πλιγούρι βρόμης, το οποίο αναπληρώνει την υγρασία και προστατεύει τον ευαίσθητο φραγμό του δέρματος, αφήνοντάς σας με απαλό, λείο και πιο υγιές δέρμα. Παρέχοντας 24 ώρες ενυδάτωσης, αυτή η μη λιπαρή λοσιόν χωρίς άρωμα προσφέρει προστασία SPF 15 από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA (τις ακτίνες που προκαλούν γήρανση) και UVB (τις ακτίνες που προκαλούν κάψιμο).

Aveeno Ενυδατική λοσιόν σώματος SPF 15

Aveeno Daily Moisturising Lavender Lotion, €11,08

Eucerin

Υπάρχει το ξηρό δέρμα και υπάρχει και το πολύ ξηρό δέρμα. Και σε αυτήν την περίπτωση η Advanced Repair Créme της Eucerin είναι η καταλληλότερη επιλογή. Παρέχει άμεση, καταπραϋντική ανακούφιση και διατηρεί την υγρασία για έως και 48 ώρες. Τα κηραμίδια και οι φυσικές ενυδατικές ουσίες καταπραΰνουν τα ιδιαίτερα ξηρά σημεία στα χέρια και το σώμα, ενώ τα απολεπιστικά α-υδροξυοξέα αντιμετωπίζουν απαλά τις νιφάδες και την τραχύτητα. Επειδή αυτή η φόρμουλα δεν περιέχει συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα, όπως άρωμα, χρωστικές ουσίες και parabens, είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

Eucerin Advanced Repair Cream

Eucerin Advanced Repair Cream, 20,45€

Sol de Janeiro

Αυτή η πολυτελής κρέμα σώματος ενυδατώνει και ενισχύει την ελαστικότητα. Ένας συνδυασμός βραζιλιάνικων ισχυρών συστατικών θα μειώσει τη θαμπάδα και την ανομοιόμορφη υφή, ενώ θα βελτιώσει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα. Περιέχει guaraná, ένα συστατικό πλούσιο σε καφεΐνη που βοηθά στη σύσφιξη της επιδερμίδας, και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Açaí για να διατηρεί το δέρμα σας νεανικό.

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream, €40,95

Dr. Barbara Sturm

Με ισχυρά αντιγηραντικά οφέλη, η συγκεκριμένη κρέμα είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα από άνθη elderberry (ένα αντιοξειδωτικό φυτό γεμάτο βιταμίνες Α, Β, C και Ε) και λειτουργεί για να συσφίξει το δέρμα, ενώ τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια και οι εξαιρετικά δραστικές ενώσεις της αποκαθιστούν την ελαστικότητα του δέρματος. Το εκχύλισμα Purslane, ένα φυτικό συστατικό αντιγήρανσης που βρίσκεται σε πολλά από τα προϊόντα της Sturm, αντιστρέφει τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.

Dr. Barbara Sturm Anti-Aging Body Crea

Dr. Barbara Sturm Anti-Aging Body Cream, €99,95