Όπως συμβαίνει με κάθε επιτυχημένη ρουτίνα απώλειας βάρους, είναι σημαντικό να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στη διατροφή σας, στη ρουτίνα γυμναστικής και στον τρόπο ζωής σας. Η επιτυχημένη απώλεια βάρους απαιτεί, επίσης, την εγκατάλειψη των ανθυγιεινών συνηθειών που σας εμποδίζουν από τα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο σας βγάζει εκτός πορείας, αλλά είναι, επίσης, επικίνδυνη για τη συνολική σας υγεία. Η θετική πλευρά είναι ότι υπάρχουν έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξακολουθείτε να απολαμβάνετε ένα αλκοολούχο ποτό χωρίς να προετοιμάζετε τον εαυτό σας για αποτυχία -το λένε, άλλωστε, και οι ειδικοί, σύμφωνα με το eatthis.com!

Αποφασίστε πόσα ποτά θα πιείτε εκ των προτέρων

Πριν καν αρχίσετε να πίνετε, καθορίστε τον αριθμό των ποτών που θα πιείτε. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να βάλετε τέλος και να γνωρίζετε ποιο είναι το όριό σας. «Συνιστούμε να περιορίσετε το αλκοόλ σε ένα με δύο ποτά το πολύ ανά βραδιά», λένε οι διατροφολόγοι Tammy Lakatos Shames και Lyssie Lakatos, γνωστές και ως Nutrition Twins. «Θα γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες σε σύγκριση με αυτές που συνήθως πίνει ο μέσος άνθρωπος σε μια νύχτα με κοκτέιλ».

Γεμίστε τον εαυτό σας με πρωτεΐνες και λαχανικά πριν πιείτε

Λαχανικά

Άλλη μια συμβουλή επαγγελματία; Γεμίστε τον εαυτό σας με λαχανικά και πρωτεΐνες πριν ξεκινήσει μια βραδιά με ποτό. «Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη διατηρούν το σάκχαρο στο αίμα σε μια ομαλή κατάσταση και βοηθούν στο να είστε χορτάτοι, βοηθώντας να εξουδετερώσετε την ικανότητα του αλκοόλ να μειώνει τις αναστολές σας», εξηγούν οι Nutrition Twins. «Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές φαγητού και ποτού. Θα είστε, επίσης, λίγο πιο χορτάτοι, οπότε το να γεμίσετε το στομάχι σας με περισσότερα υγρά από το αλκοόλ θα είναι λιγότερο ελκυστικό».

Παραγγείλετε μια ελαφριά μπύρα με χαμηλούς υδατάνθρακες

μπίρα

Οι Nutrition Twins λένε ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανής, αλλά παραγνωρίζεται εκπληκτικά. Κάνετε τεράστια χάρη στον εαυτό σας επιλέγοντας μια ελαφριά μπύρα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Γιατί; «Η μπύρα μπορεί να κυμαίνεται από 64 έως 198 θερμίδες ανά 12 ουγκιές, οπότε μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες κατά το ένα τρίτο έως το μισό επιλέγοντας τις light επιλογές, κάτι που αποτελεί σημαντική εξοικονόμηση σε βάθος χρόνου», εξηγούν οι Nutrition Twins.

Σκεφτείτε το αλκοόλ ως το «επιδόρπιό» σας, όχι ως το «ορεκτικό» σας

Θα πρέπει να απολαμβάνετε το αλκοόλ για επιδόρπιο, όχι ως το ορεκτικό σας. Ξεκινώντας τη βραδιά με αλκοόλ όταν δεν έχετε φάει τίποτα, θα σας κάνει να νιώσετε τις επιπτώσεις του πολύ νωρίτερα. Αυτό με τη σειρά του θα αυξήσει την πείνα σας και πιθανότατα θα ενδιαφέρεστε λιγότερο για τον αριθμό των ποτών και το είδος φαγητού που παραγγείλατε.

«Το να κρατάτε το αλκοόλ για το τέλος βοηθάει να διασφαλίσετε ότι θα είστε χορτάτοι όταν θα το καταναλώσετε και ότι θα έχετε λιγότερες ώρες ποτού και λιγότερο φαγητό μπροστά σας για να αποφύγετε την υπερβολή», σημειώνουν οι Nutrition Twins.

Παραγγείλτε σαμπάνια

Όταν έχετε διάθεση για κρασί, επιλέξτε ένα prosecco! «Σε σύγκριση με άλλα κρασιά, [το prosecco] έχει λιγότερες θερμίδες (περίπου 90 σε ένα ποτήρι κρασιού των πέντε ουγκιών) σε σύγκριση με 125 στα περισσότερα άλλα κρασιά. Τα περισσότερα ανάμεικτα ποτά έχουν περίπου 300 έως 600 θερμίδες».