Οι τάσεις στο μανικιούρ συνεχώς αλλάζουν και η αλήθεια είναι ότι φέτος τα έχουμε δει, σχεδόν, όλα -από Barbiecore μέχρι neon brights και ουδέτερες επιλογές όπως το γαλλικό βανίλια. Τα μεταλλικά χρώματα εξακολουθούν, επίσης, να είναι trend, έχοντας γίνει διάσημα από το χαρακτηριστικό μανικιούρ της Hailey Bieber -αλλά για όσες θέλουν κάτι πιο διακριτικό τα νύχια με περλέ βερνίκι αποτελούν ήδη viral επιλογή.

Σύμφωνα με το Marie Claire UK, όλο και περισσότερα μανικιούρ εμπνευσμένα από μαργαριτάρια και το οπάλ χρώμα εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεφυρώνοντας το κενό για όσες θέλουν κάτι πιο γυαλιστερό από το κανονικό βερνίκι, αλλά όχι τόσο εκθαμβωτικό όσο τα αποτελέσματα των μεταλλικών χρωμάτων. Δείτε παρακάτω, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε για την τάση, καθώς και πώς μπορείτε να την αναδημιουργήσετε μόνες σας στο σπίτι.

Τι είναι τα περλέ νυχιά;

Η απάντηση στην ερώτηση «τι είναι τα περλέ νύχια» βρίσκεται ακριβώς στο όνομά τους. «Ένα περλέ νύχι είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε, αυτή η λεπτή λάμψη με τέλειο περλέ εφέ -αυτό της φεγγαρόπετρας» εξηγεί η διάσημη nail artist και πρέσβειρα της Sally Hansen Michelle Class. «Δεν έχουμε δει περλέ νύχια στη μόδα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά με την τάση των glazed donuts να εξακολουθεί να επικρατεί, αυτή είναι μια ελαφρώς πιο διακριτική εκδοχή».

Το μυστικό για τη δημιουργία τους έγκειται στο βερνίκι που χρησιμοποιείται, όπως εξηγεί ο nail artist Alex Philamond: «Τα περλέ looks επιτυγχάνονται με τη χρήση βερνικιού που έχει μια νεφελώδη λάμψη και κυκλοφορούν σε διάφορους τόνους και ιριδισμούς».

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα περλέ και τα μεταλλικά νύχια

Και τα δύο μανικιούρ έχουν ένα λαμπερό στοιχείο, οπότε είναι παρόμοια από αυτή την άποψη, αλλά διαφέρουν ως προς την ένταση και το συνολικό αποτέλεσμα.

«Οι γυαλάδες επιτυγχάνονται με διαφορετικούς τρόπους, με αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικές εμφανίσεις», εξηγεί ο Philamond. «Τα μεταλλικά νύχια απαιτούν τεχνική εφαρμογή με το κάψιμο σκόνης χρωμίου στο τελικό νύχι πριν από την εφαρμογή του top coat, με αποτέλεσμα μια κατοπτρική, γυαλιστερή επιφάνεια. Τα περλέ νύχια, από την άλλη, επιτυγχάνονται πολύ πιο απλά, βάφοντας το περλέ βερνίκι που έχετε επιλέξει, το οποίο εμφανίζεται ως λάμψη και όχι ως αντανακλαστική γυαλάδα».

Και τα δύο μπορούν να δημιουργηθούν σε έναν χώρο αισθητικής, αλλά τα περλέ νύχια είναι λίγο πιο εύκολο να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το αντίστοιχο βερνίκι και απλώς να το εφαρμόσετε στα νύχια σας.