Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το ρουζ έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα που αλλάζουν το πρόσωπο στον κόσμο της ομορφιάς. Από τα πλούσια σε χρωστικές ουσίες υγρά ρουζ που φωτίζουν όμορφα ακόμη και τα μάτια, μέχρι τις αναζωογονητικές κρέμες που είναι γεμάτες με συστατικά που αγαπούν την επιδερμίδα και την κάνουν να φαίνεται πιο ζωντανή, η σοβαρή εμμονή με το ρουζ έχει προκαλέσει πολλές καινοτομίες, όχι μόνο με τις συνθέσεις, αλλά και με τις τεχνικές εφαρμογής.

Ενώ το μωβ ρουζ είχε σίγουρα τη στιγμή του τους τελευταίους μήνες (ειδικά στο TikTok), χωρίς αμφιβολία, οι ζωηρές αποχρώσεις του ροζ έχουν επικρατήσει ως η απόλυτη απόχρωση ρουζ για τις περισσότερες. Αν και καθώς μπαίνουμε στη γλυκιά εποχή του καλοκαιριού, οι τάσεις μετατοπίζονται παρόλα αυτά προς μια πιο φυσική απόχρωση.

Το ροδακινί ρουζ αποτελεί την απόλυτη τάση του καλοκαιριού

Σκιές ματιών

Η πιο πρόσφατη αγαπημένη απόχρωση ρουζ για τα περισσότερα κορίτσια, σύμφωνα με το Bustle; Το ροδακινί. Και μερικοί από τους κορυφαίους makeup artists της βιομηχανίας -και συγκεκριμένα οι Patrick Ta, Melissa Murdick και Lora Arellano- συμφωνούν ότι όλη αυτή η «φασαρία» που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη συγκεκριμένη απόχρωση είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Ο Patrick Ta, ιδρυτής του Patrick Ta Beauty και αγαπημένος καλλιτέχνης μακιγιάζ των celebrities, γνωστός για τη συνεργασία του με τις Gigi Hadid και Camila Cabello, λέει στο Bustle: «Το ρουζ σίγουρα δεν πάει πουθενά και νομίζω ότι η τρέχουσα τάση του ρουζ αφορά τη χρήση πιο φωτεινών και ζωντανών αποχρώσεων».

Από την πλευρά της, η Melissa Murdick, το δεξί χέρι MUA της Selena Gomez, τονίζει πως «Το ροδακινί ρουζ θα επανέρχεται πάντα στην επιφάνεια όταν πρόκειται για τις τάσεις των χρωμάτων, επειδή φαίνεται απαλό και όμορφο σε τόσους πολλούς τόνους δέρματος». Κάτι με το οποίο συμφωνεί και η Lora Arellano, ιδρύτρια της Melt Cosmetics και καλλιτέχνης που έχει συνεργαστεί με τη Rihanna και την Christina Aguilera, συμφωνεί με τη Murdick: «Μου αρέσει που κλίνουμε σε πιο ροδακινί τόνους για το ρουζ το 2023, καθώς κολακεύει κάθε τόνο δέρματος».

Και ενώ οι χρωματικές τάσεις αλλάζουν, ο Ta εξηγεί πόσο ελεύθερο είναι πραγματικά το μακιγιάζ, ενθαρρύνοντας όλους να επιμείνουν σε αυτό που τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. «Το μακιγιάζ έχει να κάνει με ένα συναίσθημα», λέει. «Εφόσον το ρουζ σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μπορείτε να το φορέσετε».