Το κλειδί για να βρείτε τροφές που είναι χορταστικές, νόστιμες και παράλληλα με χαμηλές θερμίδες, είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών σε όλο το γεύμα σας.

Η αποφυγή, επίσης, του πειρασμού να ενδώσετε σε κενές θερμίδες που τελικά δεν εξυπηρετούν καλά τον οργανισμό σας παίζει, εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και πώς μπορείτε να το επιτύχετε αυτό; Με το να επιλέγετε σνακ χαμηλών θερμίδων, όπως και αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Γαλοπούλα

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Caroline Thomason, και όσα δήλωσε στο eatthis.com, η γαλοπούλα «Είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης και βοηθάει να δημιουργήσετε πιο σταθερά επίπεδα ενέργειας μεταξύ των γευμάτων όταν δεν έχετε χρόνο».

Γιαούρτι

Γιαούρτι με μούρα

«Το απλό γιαούρτι παρέχει 15-17 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας ανά μερίδα των 180 γρ., ανάλογα με τη μάρκα», λέει η Amy Goodson, συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook.

Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι περισσότερο, και όταν συνδυάζεται με τις φυτικές ίνες από τα μούρα, έχετε ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ικανοποιητικό σνακ με λιγότερες από 150 θερμίδες.

Καρότα

Τα καρότα είναι ένα ευέλικτο σνακ χαμηλών θερμίδων που μπορείτε να βουτήξετε σε πλούσιο σε πρωτεΐνες χούμους ή σε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών. Επιπλέον, μπορούν να σταθούν μόνα τους ως ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα που μπορείτε να τρώτε χωρίς ενοχές ανάμεσα στα γεύματα.

Βραστά αυγά

Βραστά αυγά

Μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα έρχονται πραγματικά σε μικρές συσκευασίες -τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να συμβαίνει με τα βραστά αυγά. Τόσο θρεπτικό όσο και νόστιμο, αυτό το σνακ χαμηλών θερμίδων είναι γεμάτο με πάνω από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, συν 25 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, 63 χιλιοστόγραμμα καλίου και μια πληθώρα άλλων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν πληθώρα υγιεινών πλεονεκτημάτων. Για παράδειγμα, οι συνέπειες πρόσφατων ερευνών υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση περίπου ενός αυγού την ημέρα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά

Τυρί κότατζ

«Αν θέλετε να αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα, δοκιμάστε τυρί cottage! Με 14 γραμμάρια πρωτεΐνης για μισό φλιτζάνι, είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει ικανοποιημένους», προτείνει η Goodson. «Σε συνδυασμό με φέτες μήλου, οι οποίες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρόκειται για ένα σνακ χαμηλών θερμίδων, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά».

Καρύδια

Καρύδια

«Τα καρύδια είναι ένας από τους αγαπημένους μου ξηρούς καρπούς που προτείνω, επειδή είναι γεμάτα με χορταστικές φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή για την καρδιά λίπη», εξηγεί η Amy Gorin, διαιτολόγος φυτικής διατροφής και ιδιοκτήτρια του Plant Based with Amy. «Δύο κουταλιές της σούπας καρύδια περιέχουν λιγότερες από 100 θερμίδες».

«Επιπλέον, μπορούν να σας βοηθήσουν να γεράσετε με χάρη. Σε μια μελέτη στο Journal of the American College of Cardiology, οι άνθρωποι στα 60 και 70 τους που έτρωγαν τακτικά καρύδια πέτυχαν σημαντική μείωση της φλεγμονής, η οποία συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου», προσθέτει η Gorin.