Μετά από μια κουραστική μέρα σκληρής δουλειάς και διεκπεραίωσης θεμάτων, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε το κεφάλι σας σε ένα σκληρό και μουχλιασμένο μαξιλάρι. Τα μαξιλάρια του κρεβατιού σας θα πρέπει να «αγκαλιάζουν» σωστά το κεφάλι σας και να σας προσφέρουν ξεκούραση, όχι το αντίθετο.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο; To housedigest.com μοιράζεται μερικά πολύ έξυπνα βήματα που είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε τα μαξιλάρια σας αφράτα και καθαρά, με μια πολύ απλή διαδικασία που μπορείτε να προσθέσετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας, η οποία είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Προσθέστε μία επιπλέον μαξιλαροθήκη

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, το Food52 συνιστά να χρησιμοποιείτε δύο μαξιλαροθήκες. Κι αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί ότι τα τυπικά κριτήρια της μίας θήκης ανά μαξιλάρι δεν παρείχαν μεγάλη προστασία, ωθώντας τους να αγοράζουν συχνά ένα νέο σετ. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι τα περισσότερα πράγματα στα οποία ακουμπάμε το κεφάλι μας είναι επιρρεπή στην απορρόφηση του ιδρώτα, της βρωμιάς και του λαδιού. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε ένα επιπλέον στρώμα άμυνας; Και δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε ένα νέο σετ μαξιλαροθήκες.

Σύμφωνα με το Food52, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιότερο σετ ως πρώτο στρώμα -συνήθως κάτι λίγο χοντρό και τραχύ- και ένα καινούριο, κομψό ως εξωτερικό στρώμα. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική, θα παρατηρήσετε ότι τα μαξιλάρια σας θα φαίνονται καθαρά και μαλακά ακόμα και όταν είναι γυμνά. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι δεν θα χρειάζεται να τα πλένετε τόσο συχνά ή να αγοράζετε ένα νέο σετ για μερικά χρόνια. Ωστόσο, αν ελπίζετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαξιλαριών σας, υπάρχει, επίσης, ένα απλό κόλπο καθαρισμού που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Εκμεταλλευτείτε τους φυσικούς πόρους

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Σύμφωνα με το Resthouse, όσοι έχετε μαξιλάρια με μαλλί ή πουπουλένια γέμιση θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το φως που εκπέμπει ο ήλιος και να απολαύσετε τα αποτελέσματά του. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι ικανές να εξαλείψουν τα ακάρεα της σκόνης, τη μούχλα και τα αλλεργιογόνα. Αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετά μαγικό, σημειώστε επιπλέον ότι μπορεί να απορροφήσει τις μυρωδιές και την υγρασία και να μειώσει ορισμένους λεκέδες. Επιπλέον, πρόκειται για μια χρήσιμη εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν να αποφεύγουν τις σκληρές χημικές ουσίες.

Τα βήματα για αυτή την τακτική είναι, επίσης, αρκετά απλά. Το Rest House συμβουλεύει να κρεμάσετε τα μαξιλάρια σας σε μια απλώστρα ρούχων και να τα στερεώσετε με μανταλάκια. Μόλις περάσουν δύο ώρες, τινάξτε τα και κρεμάστε τα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά από μερικές ακόμη ώρες, μπορείτε να τα τινάξετε άλλη μία φορά και να τα τοποθετήστε στη θέση τους.

Ωστόσο, αποφύγετε να αφήνετε τα μαξιλάρια σας έξω για πολύ ώρα, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να καταλήξουν να καταστρέψουν τις φυσικές ίνες των μαξιλαριών σας.