Το να βρείτε χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μπορεί να είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά, το σχολείο, τα παιδιά και άλλες υποχρεώσεις που το να αφιερώσετε ένα απόγευμα για να επισκεφτείτε ένα σπα μοιάζει απίθανο. Κι όμως, το να περιποιείστε τον εαυτό σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της υγιούς ζωής και της ψυχικής ευεξίας.

Το Coastal Day Spa σημειώνει ότι οι στιγμές που περνάτε σε ένα σπα προσφέρουν ουσιαστικό χρόνο για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και να βελτιώσετε το δέρμα σας, την αναπνοή και τη ροή του αίματος. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κεντρικής σημασίας για μια ζωή γεμάτη ευεξία και ευτυχία, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε σε κάποιο σπα για να αποκομίσετε τα οφέλη.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο House Digest, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Melissa Fields, ιδιοκτήτρια και πρόεδρος του Shades of Gray Design Studio, μιλάει για το πώς να επανασχεδιάσετε το μπάνιο σας και να το μετατρέψετε σε πραγματικό σπα. Οι αλλαγές αυτές είναι απλές και τα αποτελέσματα θα σας κάνουν να νιώθετε χαλαροί και ανανεωμένοι στην άνεση του σπιτιού σας.

Δημιουργήστε ζεστασιά

Κεριά σε μπάνιο

Ενώ είναι καλό να διατηρήσετε το σπα του σπιτιού σας ελαφρύ, φωτεινό και ευάερο, θέλετε, επίσης, ένα στοιχείο ζεστασιάς. Αυτό μπορείτε να το βρείτε με διάφορους τρόπους. Η Fields προτείνει να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά και διακοσμητικά στοιχεία. «Εξισορροπήστε τα ανοιχτόχρωμα χρώματα με ζεστούς τόνους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό φέρνοντας στοιχεία ξύλου, όπως έναν πάγκο ή έναν δίσκο μπανιέρας. Το τικ είναι μια όμορφη και έξυπνη επιλογή για ξύλο στο μπάνιο. Αντέχει πολύ καλά σε υγρά και υγρά περιβάλλοντα».

Τα ξύλινα στοιχεία στο μπάνιο προσθέτουν ένα βάθος που είναι καταπραϋντικό για το μάτι. Ωστόσο, όπως προτείνει η Fields, η επιλογή ενός ξύλου που μπορεί να απωθεί την υγρασία είναι ζωτικής σημασίας. Αν το ξύλο, όμως, δεν είναι το στυλ σας «η προσθήκη ζεστασιάς μπορεί, επίσης, να επιτευχθεί με τα διακοσμητικά που θα επιλέξετε, όπως ο αντικέ ορείχαλκος ή ο χαλκός για τα φωτιστικά σας».

Επιλέξτε ηρεμιστικά χρώματα

Μπάνιο με πράσινο τοίχο

Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε δωμάτιο, καθώς και για τα μέρη του σπιτιού όπου θέλετε να χαλαρώσετε, όπως το μπάνιο σας. Η Melissa Fields δήλωσε στο House Digest: «Για να δημιουργήσετε αυτή την ατμόσφαιρα spa στο μπάνιο σας, σκεφτείτε τα χρώματα που βλέπετε ότι είναι ηρεμιστικά και καταπραϋντικά για την ψυχή σας, όπως τα μπλε, τα πράσινα, τα λευκά, τα κρεμ. Κρατήστε το ελαφρύ, φωτεινό και ευάερο». Φυσικά, ο καθένας έχει το δικό του γούστο και τους δικούς του χρωματικούς συνειρμούς, οπότε είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τις αγαπημένες σας αποχρώσεις και να εξατομικεύσετε το χώρο σας.

Αφού επιλέξετε την παλέτα σας, η Fields συνιστά να χρησιμοποιείτε τα καταπραϋντικά χρώματα με μοναδικούς τρόπους: «Φέρτε τα στο χώρο σας βάφοντας τους τοίχους και την οροφή σας ή ακόμα και με τα πλακάκια που επιλέγετε. Αν τα ντουλάπια σας είναι σε καλή κατάσταση, βάψτε τα λευκά ή ένα ανοιχτότερο χρώμα αν είναι σκούρα».

Προσθέστε πράσινα φυτά

Μπάνιο

Τα φυσικά στοιχεία είναι ένα σημαντικό μέρος για το design οποιοδήποτε μέρους του σπιτιού, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία σε χώρους που προάγουν την ηρεμία. «Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο spa από το να έχετε όμορφα ζωντανά φυτά στο χώρο! Τα φυτά φέρνουν ζωή και χρώμα στη ζωή μας. Μας συνδέουν, επίσης, με τη φύση -ένα ήρεμο, γαλήνιο μέρος», λέει η Melissa Fields.

Υπάρχουν, όμως, και οφέλη πέρα από την αισθητική, με τη Fields να σημειώνει: «Με την ενσωμάτωση φυτών στο μπάνιο σας, βοηθάτε στον καθαρισμό των τοξινών στον αέρα, γεγονός που παρέχει μεγάλο όφελος για την υγεία. Αποτρέπει, επίσης, τον χώρο σας από το να φαίνεται τόσο επίπεδος και μη φιλόξενος». Στην πραγματικότητα, ένα δωμάτιο που είναι γεμάτο οξυγόνο είναι ένας χώρος προετοιμασμένος να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να μειώσει το στρες, σύμφωνα με το NBC News.

Προτιμήστε μίνιμαλ διακόσμηση

Απλό μπανιο

Ο μινιμαλισμός είναι μια βασική αισθητική για κάθε χαλαρωτικό περιβάλλον, από την κρεβατοκάμαρα μέχρι το γραφείο και είναι ιδιαίτερα ισχυρός όταν προσπαθείτε να μιμηθείτε τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός σπα. «Τα σπα δεν είναι γεμάτα πράγματα», εξηγεί η Fields. «Δημιουργήστε ένα ήρεμο καταφύγιο που είναι μινιμαλιστικό και καθαρό. Προσθέστε μερικές καλής ποιότητας, πολυτελείς λευκές πετσέτες, εγκαταστήστε μερικά ανοιχτά ράφια στον τοίχο με μερικά διακοσμητικά κομμάτια, φυτά και ένα απλό έργο τέχνης στον τοίχο».

Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεστε πολλά άλλα, σύμφωνα με την Fields. «Αφήστε τα μάτια να ξεκουραστούν παρέχοντας λίγο λευκό χώρο. Κάθε τοίχος και περιοχή μέσα στο μπάνιο δεν χρειάζεται να είναι γεμάτα με κάτι. Το απλό και καθαρό είναι το κλειδί!» λέει.

Ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από τα πράγματα που σας προκαλούν άγχος, εξασφαλίζοντας ότι το μπάνιο σας που έχει μετατραπεί σε σπα θα σας προσφέρει πάντα την άνεση που σας αξίζει.