Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα, πτητικά φυτικά εκχυλίσματα που λαμβάνονται με διάφορες μεθόδους εκχύλισης, συμπεριλαμβανομένης της απόσταξης με ατμό, η οποία είναι ο καθαρισμός ενός υγρού μέσω θέρμανσης.

Μερικά δημοφιλή ελιξίρια περιλαμβάνουν το ροδέλαιο (το οποίο προέρχεται από πραγματικά ροδοπέταλα), το έλαιο λεβάντας και το έλαιο τεϊόδεντρου, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν στην πραγματικότητα χιλιάδες γνωστά αιθέρια έλαια με περίπου 300 διαθέσιμα στο εμπόριο, τα οποία διαθέτουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία και τον τρόπο ζωής.

Έλαιο νερολί

Τα αιθέρια έλαια εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της διάθεσής σας, της αντιμετώπισης των φλεγμονών, ακόμη και της καταπολέμησης των λοιμώξεων, αναφέρει το healthdigest.com. Με τόσα πολλά που διατίθενται στην αγορά μπορεί να είναι πολύ εύκολο να τα ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά για να αποφύγετε τυχόν βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν στην επιδερμίδα σας.

Πώς να ενσωματώσετε τα αιθέρια έλαια στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας

Έλαιο λεβάντας

Οι ειδικοί σε θέματα περιποίησης του δέρματος στο Allure έδωσαν πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ενσωματώσετε καλύτερα τα αιθέρια έλαια στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας και ποια από αυτά πρέπει να αποφύγετε εντελώς. 

Όσον αφορά το ποια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα για το δέρμα σας, η Sejal Shah, δερματολόγος και ιδρύτρια του SmarterSkin Dermatology στη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι η λεβάντα, το χαμομήλι, το σανταλόξυλο και το έλαιο από σπόρους τριαντάφυλλου είναι εξαιρετικά για να τα προσθέσετε στην περιποίηση του δέρματός σας.

Πριν τα εφαρμόσετε, ωστόσο, στο δέρμα σας ο δερματολόγος Joshua Zeichner προτείνει να τα αραιώσετε πρώτα με ένα έλαιο φορέα: «Εάν πρόκειται να το εφαρμόσετε τοπικά στο δέρμα, το αιθέριο έλαιο πρέπει να αραιωθεί με αυτό που είναι γνωστό ως έλαιο φορέα, όπως το έλαιο καρύδας [ή το έλαιο argan], επειδή η εφαρμογή του αιθέριου ελαίου στη συμπυκνωμένη του μορφή στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει σημαντικό ερεθισμό», εξήγησε στο Allure.

Επιπλέον, η αραίωση του ελαίου με ένα φυτικό έλαιο μπορεί στην πραγματικότητα να προσφέρει περισσότερα οφέλη στο δέρμα λόγω των θετικών ιδιοτήτων του φυτικού ελαίου, εξήγησε ο Zeichner.