Δύο είναι τα κυρίαρχα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε και δεν είναι άλλα από την πράσινη χρωματική παλέτα και τους δροσερούς τόνους του μπλε. Πώς λειτουργούν, όμως, μέσα στο σπίτι και πώς μπορείτε να τα προσθέσετε στο δικό σας χώρο;

Πράσινες παλέτες χρωμάτων

Διακόσμηση σπιτιού

Πράσινο στην προσέγγιση και πράσινο στο χρώμα, αυτή η γοητευτική απόχρωση πρόκειται να κατακτήσει το φθινόπωρο 2022, όπως ακριβώς κυριάρχησε στις χρωματικές επιλογές των interior designers και την προηγούμενη χρονιά.

Σκεφτείτε τους τοίχους του σαλονιού σας βαμμένους στο πράσινο του φασκόμηλου, τα αξεσουάρ σε τόνους ελιάς ή τις σμαραγδένιες πινελιές σε διακοσμητικά, ιδανικές για να προσθέσετε ένα ποπ ηρεμιστικό χρώμα σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Διακόσμηση σπιτιού

Μια εκπληκτικά ευέλικτη απόχρωση για να ενσωματωθεί στο σπίτι, η Heather Hacket, υπεύθυνη σχεδιασμού στην εταιρεία οικιακών λευκών ειδών Christy, εξηγεί στο Woman and Home πώς το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μικρούς και μεγάλους τρόπους σε όλο το σπίτι.

«Το φασκόμηλο και τα πράσινα με βάση τα ορυκτά φέρνουν τη φύση στο εσωτερικό και εμπλουτίζουν τους εσωτερικούς χώρους.  Ωστόσο, ένα ολόκληρο πράσινο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό. Αν αγαπάτε το χρώμα αλλά δεν θέλετε να κάνετε μόνιμες αλλαγές, προσθέστε πινελιές από πλούσια πράσινα χρώματα σε σμαραγδένιες αποχρώσεις μέσω των μαξιλαριών, των εκτυπώσεων και των διακοσμητικών αντικειμένων σας, όπως τα βάζα και τα κηροπήγια. Οι πράσινες πετσέτες και τα αξεσουάρ μπορούν, επίσης, να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο βάθους σε ένα μπάνιο για τους ψυχρότερους μήνες».

Δροσεροί τόνοι

Διακόσμηση σπιτιού

Τόσο η Dulux όσο και η Pantone επέλεξαν δροσερές αποχρώσεις για τις ετήσιες προβλέψεις τους για το «Χρώμα της Χρονιάς», θέτοντας μια νέα τάση εσωτερικού σχεδιασμού για το 2022, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα και για την επόμενη σεζόν.

«Τα ψυχρότερα χρώματα θα αρχίσουν να τρυπώνουν στα σπίτια μας, με επικεφαλής το Very Peri της Pantone και το Bright Skies της Dulux», προβλέπει η Sylvia James, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στο HomeHow.

Διακόσμηση σπιτιού

«Το Bright Skies λειτουργεί πολύ καλά με ανοιχτούς τόνους ξύλου, ενώ το Very Peri μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει περισσότερη ενέργεια σε εσωτερικούς χώρους που σήμερα κυριαρχούνται από λευκά και γκρι. Για όσους δεν επιθυμούν να το παρακάνετε με αυτούς τους τόνους, δοκιμάστε να τους εισαγάγετε μέσω εκτυπώσεων τέχνης, ριχτάρια ή κεραμικά».