Αν αναζητάτε μια αλλαγή για τα μαλλιά σας, το καστανοκόκκινο μπαλαγιάζ είναι μία από τις τάσεις που θα φορεθούν πολύ. Μια απόχρωση άκρως δελεαστική, πλούσια και ζωντανή, με χαμηλή συντήρηση και φροντίδα της ρίζας, που σίγουρα θα ανανεώσει την εμφάνιση, αλλά και θα τονίσει την αυτοπεποίθησή σας.

Το καστανοκόκκινο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για κόκκινα μαλλιά, οπότε η συνδυαστική του επιλογή με το μπαλαγιάζ δημιουργεί το απόλυτο φθινοπωρινό χρώμα μαλλιών, δυνδυάζοντας δύο τάσεις σε μία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Woman and Home η Tyler Moore, hair colorist στο Live True London, «το μπαλαγιάζ δεν βγαίνει σε καμία περίπτωση από τη μόδα -είναι μακράν η πιο δημοφιλής υπηρεσία στα κομμωτήριά μας. Σίγουρα βλέπουμε μια αλλαγή στους τόνους σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του καστανοκόκκινου μπαλαγιάζ για το φθινόπωρο».

Και όποια απόχρωση κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουρες ότι υπάρχει ένα καστανοκόκκινο look μπαλαγιάζ για όλες.

Πώς να κάνετε το καστανοκόκκινο μπαλαγιάζ να δουλέψει για εσάς

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε μπαλαγιάζ σε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών. Η τεχνική αφορά τη ζωγραφική του χρώματος με ελεύθερο χέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή χρωμάτων της Redken, Conor James το μπαλαγιάζ θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στο καστανοκόκκινο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

«Το όμορφο με τις πιο ζεστές, χάλκινες αποχρώσεις είναι ότι απαιτείται ελάχιστη επεξεργασία χρώματος. Ο κομμωτής σας θα δουλέψει με την υποκείμενη ζεστασιά, αντί να την εξουδετερώσει, όπως κάνουμε συχνά για το ξανθό μπαλαγιάζ».

Πόσο διαρκεί το καστανοκόκκινο μπαλαγιάζ;

Τα καλά νέα είναι ότι το μπαλαγιάζ είναι γενικά η πιο χαμηλής συντήρησης τεχνική για ανταύγειες. Σύμφωνα με τη Moore, «δεν χρειάζεστε ανανέωση για έξι μήνες, ανάλογα με το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας και τι χρώμα ήταν το αποτέλεσμά σας».

Τα κακά νέα όταν πρόκειται για καστανοκόκκινο μπαλαγιάζ είναι ότι αυτός ο ζωντανός τόνος απαιτεί ελαφρώς περισσότερη συντήρηση. «Η απόκτηση ενός καστανοκόκκινου ή χάλκινου μπαλαγιάζ μπορεί να έχει πιο υψηλή συντήρηση από άλλα χρώματα, καθώς το κόκκινο μπορεί να ξεθωριάσει γρήγορα», εξηγεί η Moore.

«Αυτό μπορεί να καταπολεμηθεί με το να λούζετε τα μαλλιά λιγότερο ή με μάσκες μαλλιών με χάλκινο τόνο και με το να επισκέπτεστε το κομμωτήριο για μια ανανέωση με τονωτικό μετά από 6-8 εβδομάδες».