Η νέα σεζόν φτάνει από λεπτό σε λεπτό και για να αναδείξει τις φθινοπωρινές τάσεις στα νύχια, το βρετανικό Glamour ζήτησε από διάσημους nail artists να του αποκαλύψουν τις κορυφαίες προβλέψεις τους για τις τάσεις της φθινοπωρινής σεζόν στο μανικιούρ και τις αποχρώσεις που θα φορεθούν τη νέα σεζόν -είτε είστε περισσότερο μινιμαλίστριες στο μανικιούρ, είτε θέλετε κάτι σούπερ statement.

Φθινοπωρινό γαλλικό

«Οι σκούρες γαλλικές άκρες σε μια διάφανη φυσική βάση, όπως μια μαύρη άκρη, είναι τάση», επιβεβαιώνει η κορυφαία nail artist, Harriet Westmoreland. «Είναι ντελικάτα με λίγη έντονη άκρη», εξηγεί. «Νομίζω ότι το σχήμα του ‘cool girl’ θα είναι ένα μακρύ αμυγδαλωτό, με μια νύξη στην τάση grunge. Έτσι, ένα γαλλικό με σκούρες άκρες όπως ένα μαύρο ή ένα βαθύ κόκκινο του κρασιού αποτελούν ιδανική επιλογή» λέει η Harriet. Αν προτιμάτε ένα πιο κοντό σχήμα, οι ελαφρώς τετραγωνισμένες άκρες είναι το στυλ που αναζητάτε. Δοκιμάστε το rouge noir, το μαύρο, ή το βαθύ πράσινο του δάσους.

Μεταλλική μονοχρωμία

Η Χέιλι Μπίμπερ έκανε τάση το μανικιούρ glazed donuts, σε μια μαργαριταρένια ροζ απόχρωση. «Η εμφάνιση των γλασαρισμένων νυχιών ήταν μια τεράστια τάση και είναι τρελό πόσες φορές αυτό ζητείται ακόμα», λέει στo βρετανικό Glamour η επαγγελματίας nail artist, Iram Shelton. Αλλά η τάση πρόκειται να υποστεί μια εξέλιξη για το φθινόπωρο. «Αναμείνατε κάθε μεταλιζέ απόχρωση κατά τους ψυχρότερους μήνες, ειδικά χρυσό, πράσινο, μπλε και ασημί», επιβεβαιώνει η διάσημη nail artist, Michelle Humphrey.

«Θα βρούμε νέους τρόπους για να κάνουμε τη μεταλλική μονοχρωμία να δουλέψει», συμφωνεί η Julia. «Είδαμε τη Χέιλι Μπίμπερ να το κάνει με ένα ουδέτερο χρώμα ως βασική απόχρωση και σίγουρα πιστεύω ότι θα δούμε το ίδιο με μια πιο σκούρα απόχρωση από κάτω δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό εφέ- καθρέφτη».

Πράσινο της ελιάς και του δάσους

Η Σελένα Γκόμεζ ανακήρυξε το πράσινο της ελιάς ως την απόχρωση των νυχιών του φθινοπώρου, αφού συνεργάστηκε με τον nail artist της, Tom Bachik, για ένα εντυπωσιακό μανικιούρ σε αυτή την παράξενη και εκκεντρική απόχρωση. Αν, ωστόσο, θέλετε κάτι πιο βαθύ, το πράσινο του δάσους θα συνεχίσει να είναι τάση, αφού πρωταγωνίστησε και το περασμένο φθινόπωρο.

Ασπρόμαυρη διχρωμία

Αν βρίσκεστε κάπου μεταξύ μινιμαλισμού και μαξιμαλισμού, τα μονόχρωμα νύχια είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, σύμφωνα με το Glamour. Η ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα διατηρεί τα πράγματα απλά, αλλά οι ευκαιρίες για την προσθήκη μοτίβων είναι ατελείωτες. «Νομίζω ότι θα δούμε πολλά look διχρωμίας στα νύχια», επιβεβαιώνει η Iram.

Μελαγχολικοί τόνοι

«Νομίζω ότι θα δούμε τις τάσεις να κινούνται προς τους πιο μελαγχολικούς τόνους και να ενσωματώνουμε μια έμφαση αυτών των χρωμάτων είτε σε όλο το σώμα του νυχιού, είτε ως french tip, είτε ως nail art», λέει η Harriet. «Βλέπουμε πολλά από τα χρώματα της φύσης για το φθινόπωρο-χειμώνα: τα βαθιά κόκκινα, τα καφέ, τα μαύρα και τα σκούρα μπλε. Οι κλασικές φθινοπωρινές αποχρώσεις είναι απλά για πάντα κομψές», προσθέτει.