Σύμφωνα με την Ψυχολογία των Χρωμάτων, το ροζ -περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα-συνδέεται συχνότερα με την αγάπη και την αισιοδοξία. Το MyMove προσθέτει, επίσης, ότι το ροζ έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας. Με όλες αυτές τις ιδιότητες, είναι από τα χρώματα που η καθεμία θα ήθελε να έχει στο σπίτι της.

H χρήση, μάλιστα, του ροζ ως statement χρώματος, σύμφωνα με το housedigest.com, είναι ένας μοντέρνος, ενημερωμένος τρόπος για να εντάξετε την απόχρωση στο χώρο σας με τρόπο που να φαίνεται εκλεπτυσμένος και όχι υπερβολικός.

Προτιμήστε έναν ροζ καναπέ

Το StyleCaster λέει ότι η χρήση ενός ροζ καναπέ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο σαλόνι σας μια όμορφη πινελιά του συγκεκριμένου χρώματος με έναν τρόπο που είναι αρκετά διακριτικός ώστε να μην είναι υπερβολικός, αλλά αρκετά δραματικός ώστε να βοηθήσει το δωμάτιό σας να κάνει ένα statement.

Αν, όμως, ένας ροζ καναπές φαίνεται σαν πολύ μεγάλη δέσμευση για το χρώμα και θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε απλώς κάποιες πινελιές του ροζ στο χώρο σας, η χρήση μερικών διασκεδαστικών, ροζ μαξιλαριών σε έναν ουδέτερο καναπέ είναι ένας πιο διακριτικός τρόπος για να δώσετε στο σαλόνι σας μια παιχνιδιάρικη ανανέωση σε ροζ χρώμα.

Επενδύστε σε ροζ έργα τέχνης

Ένας άλλος διακριτικός τρόπος για να ενσωματώσετε το ροζ στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι η τοποθέτηση ροζ έργων τέχνης -είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα τολμηρό έργο τέχνης ολοκληρωτικά ροζ ως κεντρικό σημείο ενός δωματίου είτε θέλετε να αναδείξετε τους τόνους από ένα έργο τέχνης που έχει κρυμμένο το ροζ.

Το StyleCaster λέει ότι η ανάρτηση ενός ροζ έργου τέχνης στον τοίχο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κεντρικού σημείου ενός δωματίου, τραβώντας το βλέμμα στο pop χρώμα και κάνοντας μια δραματική δήλωση, ενώ εξακολουθεί να είναι διακριτική. Αυτή η ιδέα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αισθάνονται τολμηροί και έτοιμοι για μια ροζ ανανέωση στο χώρο τους, αλλά δεν είναι έτοιμοι να δεσμευτούν για μια τεράστια κυριαρχία της απόχρωσης στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε το ροζ σε υλικά με ιδιαίτερη υφή

Το ροζ χρώμα μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει τον χώρο σας να μοιάζει πολυτελής και ακριβός, αν γίνει με σκόπιμο και στρατηγικό τρόπο.

Το Architectural Digest αναφέρει ότι η τοποθέτηση του ροζ σε απροσδόκητα υλικά, υφές και επιφάνειες σε όλο το σπίτι σας θα σας κάνει να αισθάνεστε σαν βασιλιάδες -σημειώνοντας ότι το ροζ σε υλικά όπως το βελούδο, το δέρμα και το σουέτ, μοιάζει εξαιρετικά σέξι και πολυτελές. Το ροζ μάρμαρο -είτε στους πάγκους της κουζίνας σας είτε αλλού στο σπίτι σας μέσω διακοσμητικών αντικειμένων- είναι, επίσης, ένας αλάνθαστος τρόπος για να σας κάνει να νιώθετε στην κυριολεξία σαν βασιλιάδες.

Η χρήση του ροζ σε απροσδόκητες υφές και υλικά είναι, επίσης, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξισορροπήσετε και να επαναπροσδιορίσετε λεπτομέρειες που παραδοσιακά θεωρούνται θηλυκές και αρσενικές.