Αν ζηλεύετε το λαμπερό και περιποιημένο δέρμα των σταρ όταν τις απολαμβάνετε στο κόκκινο χαλί, μπορείτε εύκολα να το αποκτήσετε κι εσείς, αρκεί να ακολουθήσετε τρία βήματα. Και ενώ η άψογη εφαρμογή μακιγιάζ παίζει σημαντικό ρόλο, η βάση ενός άψογου καμβά είναι, φυσικά, το υγιές δέρμα. Και για τις διασημότητες, υπάρχει συνήθως μια ομάδα κορυφαίων αισθητικών και δερματολόγων που βρίσκονται από πίσω. Δείτε, λοιπόν, τις συμβουλές που μοιράζεται μία από αυτές με το Bustle.

Τζένιφερ Λόπεζ

Χτίστε μία συνήθεια τη φορά

«Μια ρουτίνα για υγιές δέρμα δεν διαφέρει από έναν υγιεινό τρόπο ζωής -και τα δύο προορίζονται να εξασκούνται καθημερινά», λέει η αισθητικός των A-list σταρ του Χόλιγουντ Natalie Aguilar, στο Bustle, σημειώνοντας ότι για ορισμένους πελάτες αυτό απαιτεί λίγη δουλειά. «Υπάρχει σίγουρα μια καμπύλη μάθησης εδώ. Έτσι, πάντα ξεκινώ πάντα με μια ερώτηση: Πόσο νερό πίνετε κάθε μέρα; Όχι πόσο νερό ήπιατε χθες ή σήμερα, αλλά κάθε μέρα.

Με την απάντηση που θα πάρει από τη κάθε πελάτισσά της βρίσκει αφορμή για να τονίσει τη σημασία που έχει η καλή και συνεχής ενυδάτωση για την υγεία του δέρματος. «Τότε θα τους πω: “Λοιπόν για αυτόν τον μήνα, θέλω να εξασκηθείτε στο να πίνετε περισσότερο νερό κάθε μέρα”. Και μετά, όταν έρθει η επόμενη επίσκεψή τους, προσθέτουμε άλλη μια εργασία ή ένα άλλο προϊόν». Αργά αλλά σταθερά δημιουργείται μια ρουτίνα υγιούς δέρματος.

Βρείτε τον κατάλληλο ειδικό φροντίδας δέρματος

Για τη συνολική υγεία, ενθαρρύνουμε πάντα τους ανθρώπους να αναζητούν έναν γιατρό που μπορούν να εμπιστευτούν. Το ίδιο ισχύει για τον γυμναστή, για τον διατροφολόγο, για τον κομμωτή κ.α. Γιατί λοιπόν δεν υπάρχει η ίδια εστίαση στο δέρμα; Εάν η βελτίωση της ποιότητας του δέρματός σας αποτελεί προτεραιότητα, τότε η εύρεση ενός ειδικού φροντίδας δέρματος θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να βρουν θεραπευτές που μπορούν να σε φροντίσουν ως άτομο. Μην ακολουθείτε απλώς κάποιον επειδή το δέρμα του φαίνεται καλό ή σας αρέσει η “αισθητική” του -βρείτε κάποιον που είναι αφοσιωμένος στο να μοιράζεται ποιοτικές πληροφορίες», τονίζει η Aguilar.

Ρις Γουίδερσπουν

Να θυμάστε πάντα ότι δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για όλους

Ακριβώς επειδή βλέπετε ένα φανταχτερό νέο συστατικό ή σχήμα να λειτουργεί καλά σε κάποια φίλη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το προσθέσετε και εσείς στη λίστα με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε είναι ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα ωφέλιμα για όλους. Ενώ ένα προϊόν μπορεί να είναι ωφέλιμο για άλλους, δεν είναι για εσάς. «Μακάρι οι άνθρωποι να σταματήσουν να κάνουν αυτό που βλέπουν στους άλλους, λέει η Aguilar, κι αυτό γιατί «μπορεί να μην λειτουργεί εξίσου καλά στον καθένα».