Αν θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας και να του δώσετε μια πιο ρετρό αισθητική της δεκαετίας του ’50, τα παστέλ χρώματα σε κομψές συσκευές κουζίνας, ντουλάπια και άλλα έπιπλα, οι ουδέτερες, μπεζ σκανδιναβικές αποχρώσεις και τα ασπρόμαυρα πατώματα θα προδώσουν στο χώρα σας λίγη από τη νοσταλγία της δεκαετίας του ’50.

Τιρκουάζ και κόκκινο

Οι παστέλ προσόψεις ντουλαπιών ήταν πολύ δημοφιλείς τη δεκαετία του 1950. Προσθέστε λίγο ρετρό ύφος στην κουζίνα σας βάφοντας τα ντουλάπια σας σε ένα υπέροχο τιρκουάζ και συνδυάστε το με έντονο κόκκινο κερασί για μια εντελώς vintage εμφάνιση.

Βασικά χρώματα

Ρετρό ατμόσφαιρα από τη δεκαετία του '50

Η διακόσμηση της δεκαετίας του 1950 περιείχε, επίσης, έντονα και αντίθετα χρώματα. Σκεφτείτε να ενσωματώσετε τα βασικά χρώματα –κόκκινο, μπλε και κίτρινο– στην παλέτα χρωμάτων σας σε έντονες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με vintage έπιπλα και διακοσμητικά, καθώς και funky, ρετρό μοτίβα.

Πράσινο και κίτρινο

Για μια πιο αυθεντική και λιγότερο φανταχτερή προσέγγιση στη διακόσμηση της δεκαετίας του 1950, επιλέξτε μερικά πιο γήινα ρετρό χρώματα, όπως το μουσταρδί και το πράσινο της ελιάς. Αυτά τα δύο χρώματα μπορούν να αναδειχθούν με πινελιές χρυσού και κρεμ, ή για μια πιο κλασική επιλογή να συνδυαστούν με το ζεστό χρώμα του ξύλου.

Μονόχρωμο ασπρόμαυρο

Τιρκουάζ κουζίνα

Τα καρό δάπεδα είναι ένα από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της δεκαετίας του 1950. Για μια μοντέρνα εμφάνιση με μια ελαφριά ρετρό επιρροή, προσθέστε ασπρόμαυρα καρό δάπεδα σε ένα κομψό, μοντέρνο μονόχρωμο δωμάτιο, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο.

Κόκκινο ρετρό

Χαρακτηριστικό σκηνικό από εστιατόριο της δεκαετίας του 50

Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συνδυάστε ασπρόμαυρα καρό δάπεδα και έπιπλα με κόκκινο- κερασί καθίσματα, ακολουθώντας τα δημοφιλή ρετρό εστιατόρια της δεκαετίας.

Δροσερά μπεζ

Για μια πιο ήρεμη, πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση της σχεδιαστικής προσέγγισης της δεκαετίας, επιλέξτε μπεζ και κρεμ αποχρώσεις με σκανδιναβική έμπνευση.

Φασκόμηλο και πράσινο λάιμ

Σαλόνι σε μπεζ απόχρωση

Τα έντονα χρώματα και η ανάμειξη χρωμάτων ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της δεκαετίας του 1950. Για μια συνολική ανάκαμψη, ανακατέψτε ένα πιο ζεστό πράσινο, όπως του φασκόμηλου ή της ελιάς, με μια πιο φωτεινή απόχρωση, όπως λάιμ ή μήλο.

Σκούρο γκρι και κίτρινο

Ρετρό σαλόνι

Συνδυάστε ένα μουσταρδί κίτρινο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’50 με ένα μοντέρνο σκούρο γκρι σε μπλε τόνους. Προσθέστε μερικά έπιπλα από τα μέσα του αιώνα για να κάνετε τη ρετρό έμπνευση πιο εμφανή.

Ρετρό μπλε

Μια φωτεινή, έντονη απόχρωση του ρετρό μπλε θα μεταμορφώσει κάθε δωμάτιο με απλές πινελιές, κάνοντας την έμπνευσή σας από τη δεκαετία του ’50 ακόμη πιο ξεκάθαρη.

Παστέλ ροζ και κίτρινο

Σαλόνι με ροζ καναπέ

Τα παστέλ σε οποιαδήποτε απόχρωση θα φέρουν μια ρετρό αίσθηση σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ακόμα κολακευτικά. Το παστέλ ροζ ένα χρώμα που απομακρύνει το άγχος και την επιθετικότητα– και το κίτρινο, για παράδειγμα, ταιριάζουν άψογα και σίγουρα έχουν επιρροή από τα 50s.

Ροδακινί και παστέλ τιρκουάζ

Το ροδακινί είναι ένα πολύ ρετρό χρώμα και προσφέρει έναν πιο απαλό, πιο ανοιχτό ζεστό τόνο στη θέση των δυνατών πορτοκαλί και κίτρινων που συνδυάζονται υπέροχα με ψυχρούς τόνους. Συνδυάστε με ένα παστέλ τιρκουάζ για τη χρωματική παλέτα των 50s που πάντα θέλατε να επιτύχετε.

Φωτεινό γαλαζοπράσινο

Το γαλαζοπράσινο είναι ένα άλλο δυνατό και τολμηρό χρώμα που θα δημιουργήσει αμέσως μια ρετρό αισθητική. Συνδυάστε με ξύλα σε πορτοκαλί τόνους και vintage διακοσμητικά και το δωμάτιό σας θα μοιάζει αμέσως σαν μια μηχανή του χρόνου που σας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του ’50.