Είναι λογικό μετά τη διάλυση μιας σχέσης, να θέλετε να κρατήσετε τον πρώην σας στη ζωή σας. Το γεγονός ότι χωρίσατε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μισείτε ο ένας τον άλλον.

Εξάλλου αφού περάσατε ένα μέρος της ζωής σας μαζί του, υπάρχει μια κοινή ιστορία. Όταν υπάρχει άλλωστε μια επικοινωνία, δεν υποβαθμίζονται ορισμένα καλά στιγμιότυπα (που σαφώς υπήρξαν) και τυχόν ευχάριστες στιγμές που περάσατε και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Από την άλλη, ένας χωρισμός μπορεί να σας ρίξει ψυχολογικά, γιατί ξαφνικά χάσατε το στήριγμά σας. Αν λοιπόν χάσατε την σχέση αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να χάσετε και τον φίλο. Βέβαια υπάρχει και μια διαφορά μεταξύ μιας φιλικής συνομιλίας μια στο τόσο και της καθημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας και αποστολής γραπτών μηνυμάτων.

Αν λοιπόν αποφασίσατε ότι εκτιμάτε τον πρώην σας ως άνθρωπο και πώς δεν θέλετε να τον χάσετε από τη ζωή σας μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει κάτι ερωτικό να σας ενώνει, κρατήστε μια επικοινωνία αλλά με μέτρο. Δείτε τι ακριβώς εννοούμε.

Να του εύχεστε χρόνια πολλά!

Μια επιφανειακή φιλία είναι μια χαρά, γιατί είναι κάτι πολύ αθώο. Είναι επίσης ένας τρόπος να τον αφήσετε να ξέρει ότι εξακολουθείτε να πιστεύετε σ’ αυτόν και να θυμάστε αυτή την σημαντική ημερομηνία της ζωής του. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε επίσης πόσο ακομπλεξάριστη είστε και δηλώνετε διακριτικά ότι δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής σας. Αν δηλαδή χωρίσατε πρόσφατα δεν μπορεί να έχετε ξεχάσει τα γενέθλια του πρώην συντρόφου σας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τι κακό λοιπόν έχει ένα «Χρόνια Πολλά;» Αυτό ισχύει είτε είστε ελεύθερη είτε σε σχέση ή ακόμα και παντρεμένη και γενικά είναι ένα υγιές επίπεδο της αλληλεπίδρασης.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…