Όσον αφορά τη διατροφή, τα μούρα είναι μερικά από τα πιο ισχυρά τρόφιμα εκεί έξω και οι γυναίκες έχουν πολλά να ωφεληθούν από αυτά. Πάρτε για παράδειγμα τις φράουλες, οι οποίες περιέχουν ανθοκυανιδίνες, οι οποίες βοηθούν στην καθυστέρηση της γνωστικής έκπτωσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Neurology.

Τα σμέουρα περιέχουν πολυφαινόλες, ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες, σύμφωνα με το Advances in Nutrition. Η κατανάλωση μούρων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL χοληστερόλη) και της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με Επιστημονικές Εκθέσεις, και στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Πάρκινσον, αναφέρει το healthdigest.com.

Μούρα

Το είδος των μούρων που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη διατροφή τους

Επιπλέον, τα μούρα παρέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ορισμένων τύπων καρκίνου, σύμφωνα με μια έκθεση του 2016 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antioxidants. Τα μούρα είναι, επίσης, καλές πηγές φυτικών ινών, και αυτό είναι καλό νέο για το έντερο σας. Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο Journal of the Science of Food and Agriculture διαπίστωσαν ότι τα κράνμπερι παρέχουν ευεργετικά βακτήρια στα έντερα μας, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής του εντέρου και να παρέχουν οφέλη για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος.

Μπλούμπερις, είδος μούρων

Το μούρο που κάθε γυναίκα πρέπει να συμπεριλάβει στη διατροφή της

Ενώ όλα τα μούρα είναι πολύ καλά για την υγεία, αυτό που ξεχωρίζει από τα άλλα όσον αφορά την υγεία των γυναικών είναι τα βατόμουρα. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι τα βατόμουρα βελτίωσαν την αποκατάσταση των μυών σε γυναίκες κάτω των 40 ετών, ενώ ακόμη και οι ηλικιωμένες γυναίκες μπορούν επίσης να δουν οφέλη από την κατανάλωση τους.

Οι ειδικοί μελέτησαν μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση για οκτώ εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μύρτιλων όχι μόνο θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό τους, αλλά και να μειώσει την αρτηριακή ακαμψία, σύμφωνα με το Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Γυναίκα απολαμβάνει μούρα

Επίσης, μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Επιστημών έδειξε ότι η κατανάλωση μύρτιλων θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Τέλος, σύμφωνα με το Healthline, τα βατόμουρα αποτελούν, επίσης, καλή πηγή μαγγανίου και βιταμινών C και K.