Αφήστε στην άκρη τις ντροπές και μάθετε τα πάντα για τον γυναικείο οργασμό. Άλλωστε είναι τόσο ωφέλιμος για την υγεία μας όσο και το οδοντικό νήμα – αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικός.

Υπάρχουν 10 αλήθειες και οφείλετε να τις ξέρετε:

Ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Μήπως έχετε πονοκέφαλο; Αν ναι, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε σεξ. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει όλα τα είδη του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθρίτιδα, τον μετεγχειρητικό πόνο, ακόμη και τον πόνο του τοκετού. Οι μηχανισμοί «ανακούφισης» έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση από τον οργανισμό της ορμόνης οξυτοκίνης, η οποία ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο, τη χαλάρωση και άλλα θετικά συναισθήματα. Παρ’ όλο που η ανακούφιση από τον πόνο που προσφέρει ο οργασμός είναι σύντομη (συνήθως διαρκεί από 8 έως 10 λεπτά), κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και η σκέψη του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Η χρήση προφυλακτικού δεν επηρεάζει την ποιότητα του οργασμού.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν το προφυλακτικό έχει να κάνει με την ποιότητα του οργασμού σας, δεν έχει. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να βιώσουν οργασμό με ή χωρίς προφυλακτικό, καταρρίπτοντας έτσι τους μύθους σύμφωνα με τους οποίους τα προφυλακτικά δεν προάγουν το καλό σεξ. Για την ακρίβεια, το προφυλακτικό μπορεί να παρατείνει την διάρκεια του σεξ, αφού ο άνδρας δεν χρειάζεται να «τραβιέται έξω» γρήγορα κάθε φορά που φοβάται ότι θα τελειώσει. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει να φορέσει προφυλακτικό γιατί δεν θέλει να χάσει την φυσική αίσθηση, δοκιμάστε να τον διεγείρετε με το χέρι σας πριν την διείσδυση, ώστε να νιώσει τη φυσική επαφή και να φορέσει προφυλακτικό μετά.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…