Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά, η 30χρονη ηθοποιός Έμμα Ρόμπερτς, που προσφάτως έγινε και μητέρα, αποκαλύπτει όλα τα φιλικά προς το περιβάλλον μυστικά της στο architecturaldigest.com για την σωστή προετοιμασία του σπιτιού για την εορταστική περίοδο πριν καλωσορίσει τους επισκέπτες της.

Προετοιμάστε το δωμάτιο των επισκεπτών

«Με τους φίλους και την οικογένεια να έρχονται στην πόλη, φροντίζω πάντα να ξεσκονίζω τα δωμάτιά μου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πράσινο σπρέι για όλες τις χρήσεις και μια πετσέτα μικροϊνών για να κάνει έναν χώρο να φαίνεται και να αισθάνεται πραγματικά καθαρός γρήγορα! Τίποτα δεν είναι πιο άνετο από το να μπαίνεις σε ένα κρεβάτι με φρέσκα σεντόνια, γι’ αυτό μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα απορρυπαντικό με φυσικό άρωμα που τα κάνει να μυρίζουν απίστευτη φρεσκάδα».

Μπάνιο

Εστιάστε στα μπάνια

«Το μόνο πράγμα που κάνει τον καθαρισμό του μπάνιου να αξίζει τον κόπο είναι να προσθέσετε μερικές επιπλέον εορταστικές διακοσμητικές πινελιές. Συνήθως αντικαθιστώ τις πετσέτες χεριών και πάντα αλλάζω τη θήκη σαπουνιού με κάτι πιο γιορτινό και προσθέτω αρωματικό σαπούνι».

Κεριά

Δημιουργείστε ατμόσφαιρα με κεριά

«Αυτή είναι η στιγμή να κάνετε τον χώρο σας ιδιαίτερα ελκυστικό όταν έρχονται φιλοξενούμενοι. Το να έχεις ένα άνετο περιβάλλον έχει να κάνει με τα κεριά, δημιουργούν έναν τόσο ζεστό χώρο και κάνουν κάθε δωμάτιο να μυρίζει εκπληκτικά. Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως. Έχω κεριά παντού στο σπίτι μου, ειδικά τις γιορτές. Οπουδήποτε θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερη ατμόσφαιρα, ένα ή δύο κεριά είναι αυτό που χρειάζεστε!».

Οργάνωση κουζίνας

Οργανώστε την κουζίνα

«Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τείνω να περνάω σχεδόν όλο τον χρόνο μου στην κουζίνα, γι’ αυτό και μου αρέσει να φροντίζω να είναι πολύ οργανωμένος ο χώρος πριν έρθει κάποιος και αρχίσει το χάος. Ένα πράγμα που μου αρέσει να κάνω μετά από μια βόλτα για ψώνια φαγητού μετά τις διακοπές είναι να βάζω όλα τα προϊόντα μου σε μεμονωμένες επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες από πλέγμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ εύκολα να βγάζω αντικείμενα από ένα εξαιρετικά οργανωμένο ψυγείο και να γνωρίζω πόση ποσότητα από κάτι έχω ή αν δεν έχω τίποτα».