Όλοι γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της θρέψης του δέρματός μας είναι πολύ σημαντική καθώς προστατεύει τα υγιή κύτταρα του δέρματος. Και ενώ τις περισσότερες φορές, τα προβλήματα που αφορούν την ενυδατική κρέμα περιλαμβάνουν την έλλειψη αρκετής ενυδάτωσης, εάν χρησιμοποιείτε κρέμα πολλές φορές την ημέρα ή χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που είναι πολύ παχύρρευστο, μπορεί να προκαλέσετε υπερβολική ενυδάτωση.

Με τη σειρά της η υπερβολική ενυδάτωση του δέρματός σας μπορεί να προκαλέσει πολλά δερματικά προβλήματα. Όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ ενυδατική κρέμα, το δέρμα σας παράγει λιγότερη υγρασία από μόνο του. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το στρώμα της κρέμας και των υπόλοιπων προϊόντων που χρησιμοποιείτε το δέρμα σας είναι ξηρό.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παρακάνετε με την ενυδάτωση του προσώπου σας

«Στο δέρμα μας αρέσει να διατηρείται σε μια ισορροπία και αν ανατρέψουμε αυτή την ισορροπία στεγνώνοντας υπερβολικά το δέρμα, αυτό προκαλεί το σώμα να παράγει περισσότερη λιπαρότητα», εξηγεί στο Well + Good η Marisa Garshick, MD, FAAD, πιστοποιημένη δερματολόγος από το Μανχάταν. «Ενώ αν παρέχουμε υπερβολική υγρασία με την υπερβολική ενυδάτωση, το σώμα μπορεί σταδιακά να σταματήσει να παράγει τόσο πολύ λιπαρότητα». Κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, όταν το πρόσωπό σας σταματήσει να παράγει έλαια, το δέρμα σας μπορεί να ξεραθεί πολύ.

Γυναίκα ενυδατώνει το πρόσωπό της

Τι μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολική ενυδάτωση του προσώπου σας

Η χρήση ενός προϊόντος που είναι πολύ αποφρακτικό μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε υπερβολική ενυδάτωση. Η Δρ. Garshick λέει να αποφύγετε την εφαρμογή προϊόντων όπως η βαζελίνη ή το Aquaphor σε όλο το πρόσωπο (αν και αυτές είναι εξαιρετικές επιλογές για τα χείλη και τα μάτια, τα οποία, λέει, συχνά απαιτούν περισσότερη ενυδάτωση).

Θα πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική σας κρέμα είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. «Εάν έχετε ήδη λιπαρό δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά ή μη φαγεσωρογόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φράξει τους πόρους σας», σημειώνει.