Μπορεί για τις περισσότερες η ηλικία να είναι απλά ένας αριθμός, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα σας δεν πρόκειται να «συμφωνήσει». Σύμφωνα με το MedlinePlus, λοιπόν, η γήρανση του δέρματος έχει πολλά συμπτώματα, όπως είναι η πιο λεπτή όψη, η απώλεια χρώματος,η απώλεια ελαστικότητας, οι κηλίδες ηλικίας, οι βλάβες από τον ήλιο και οι ρυτίδες. Ποια είναι, λοιπόν, η καταλληλότερη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα κατά της γήρανσης;

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της με αντιγηραντικό προϊόν

Πότε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα αντιγήρανσης στο δέρμα σας

Η χρήση της αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος, λοιπόν, πρέπει να ξεκινά από νωρίς. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Newsweek αναφέρει ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνετε τη μετάβαση σε προϊόντα αντιγήρανσης στα είκοσί σας. Αυτό μπορεί να προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι νιώθουν ότι η ζωή μόλις ξεκινάει στη δεκαετία των 20.

Αυτή είναι η δεκαετία που το hangover είναι συνήθως μια μέρα και όχι μια εβδομάδα. Αν και αυτή μπορεί να είναι μια δεκαετία ανακάλυψης, είναι επίσης η δεκαετία όπου το δέρμα μας αρχίζει να γερνάει. «Συνιστώ στους ασθενείς μου να αρχίσουν να ενσωματώνουν προϊόντα αντιγηραντικής περιποίησης στα 20 και τα 30 τους, όταν το δέρμα μας αρχίζει σιγά- σιγά να δημιουργεί το κολλαγόνο», είπε στη HuffPost η Y. Claire Chang, πιστοποιημένη κοσμητική δερματολόγος.

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της με αντιγηραντικό προϊόν

Τα ορατά σημάδια γήρανσης που πρέπει να γνωρίζετε εάν διανύετε τη δεκαετία των 20

Το Newsweek επισημαίνει ότι εάν το δέρμα σας αρχίζει να μοιάζει πιο ξηρό, λιγότερο σφριγηλό και έχετε μερικές λεπτές γραμμές ή ηλιακές κηλίδες, ήρθε η ώρα να γίνετε προληπτικές. Αλλάξτε σε αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας πριν οι λεπτές γραμμές μετατραπούν σε ρυτίδες.

Αν πιστεύετε, λοιπόν, ότι η ηλικία σας μπορεί να είναι απλώς ένας αριθμός, μπορείτε να τον κρατήσετε τελικά μυστικό αν φροντίζετε το δέρμα σας σωστά και όποτε πρέπει.