Αν και το chia είναι αρκετά δημοφιλές ως θρεπτικό φαγητό, η καλλυντική χρήση λαδιού chia έχει γίνει πρόσφατα μοντέρνα. Όσον αφορά, λοιπόν, το άψογο δέρμα, το λάδι chia είναι ένα από τα προϊόντα που πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Το έλαιο σπόρου chia, ή το έλαιο σπόρου salvia hispanica, είναι ένας τύπος ελαίου που εξάγεται από τους σπόρους του φυτού chia. Στην πραγματικότητα είναι μέλος της οικογένειας των δυόσμων και αποτελούσε ένα από τα κύρια τρόφιμα στη διατροφή των Αζτέκων ήδη από το 3500 π.Χ. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική, αλέστηκε σε αλεύρι, αναμίχθηκε σε ποτά και συμπιέστηκε για να παραχθεί λάδι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θεωρήθηκε ιερό φυτό, καθώς το λάδι του έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι γεμάτο με λιπαρά οξέα. Επίσης, είναι πολύ ανθεκτικό στην οξείδωση, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό συστατικό για καλλυντική σύνθεση.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη του για το δέρμα σας και πώς μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Ενυδατικό

Το έλαιο σπόρου chia είναι πλούσιο σε μαλακτικά, γεγονός που καθιστά αυτό το μη αρωματικό λάδι εξαιρετικά αποτελεσματικό για να μαλακώσει και να βελτιώσει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος, μειώνοντας τη διαδερμική απώλεια νερού.

Αντιγηραντικό προστατευτικό

Είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις οξειδωτικές βλάβες των ελεύθερων ριζών -εξαιρετικά υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος μας- τη ρύπανση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Βοηθά στη θεραπεία του ερεθισμού

Βοηθά στην ενυδάτωση και τη βελτίωση της φαγούρας του δέρματος, καθώς και στη γενική εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση σε ερεθισμένο, φλεγμονώδες και επιρρεπές στη λιπαρότητα δέρμα.

Πώς να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του είναι καλύτερα να εφαρμόσετε λάδι chia αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε καλά με μια πετσέτα το πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά εφαρμόστε την κανονική σας ενυδατική κρέμα και αντηλιακό.