Δυσκολεύεστε να βάλετε το μικρό σας για ύπνο το μεσημέρι ή μήπως δεν κοιμάται καλά τα βράδια; Δείτε μερικά από τα πιο κοινά στραβοπατήματα στον ύπνο που κάνουν όλοι οι γονείς και πώς να τα αποφύγετε.

Παράκαμψη ρουτίνας της προετοιμασίας του ύπνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν πριν πάνε για ύπνο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μωρά. Μια ρουτίνα του ύπνου θα βοηθήσει το μικρό σας όχι μόνο να χαλαρώσει πριν μπει στην κούνια του αλλά είναι επίσης και μια θαυμάσια ευκαιρία συγκόλλησης μεταξύ μωρού και μαμάς.

Όσο χρονοβόρο και να σας φαίνεται τώρα θα διαπιστώσετε ότι στο μέλλον θα εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια. Μια ώρα πριν να βάλετε το μωρό σας για ύπνο μπορείτε να ξεκινήσετε την ρουτίνα (6-7 το απόγευμα είναι η κατάλληλη ώρα για ένα μωρό ή ένα μικρό παιδάκι.) Κλείστε τις κουρτίνες, χαμηλώστε το φωτισμό στο δωμάτιο, προετοιμάστε το γάλα και την ιστορία που θα του πείτε. Ένα ζεστό μπανάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει το μωρό σας να χαλαρώσει. Διαβάστε μια ιστορία και στη συνέχεια με τα δάχτυλά σας χαϊδέψτε το προσκεφάλι του. Ούτε που θα το καταλάβετε για πότε θα τον/την πάρει ο ύπνος.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο baby.gr