Όταν η Σαμάνθα Μάθιου πήρε την απόφαση, πριν από περίπου τρία χρόνια, να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, σίγουρα δεν περίμενε ότι, κάποια έτη μετά, θα περνούσε με τον καλό της μια απίστευτη περιπέτεια που θα της άλλαζε μέχρι και την ζωή.

Βλέπετε, η Σαμάνθα (ή, για τους φίλους, απλά Σαμ), ήθελε τόσο πολύ να ντυθεί νύφη, ώστε, όπως αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ του CNN, με το που παντρεύτηκε, μετά δεν μπορούσε να… βγάλει το νυφικό από πάνω της. Και το έπαιρνε μαζί της σε όλα της τα ταξίδια με τον σύζυγό της, φωτογραφιζόμενη ως νύφη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

«Όταν έψαχνε το νυφικό της, η Σαμ Μάθιου έκανε μια σκέψη που λογικά περνά από το μυαλό των περισσότερων όταν ετοιμάζονται να παντρευτούν: γιατί να αγοράσει ένα ακριβό φόρεμα, που θα βάλει μόνο μια φορά;», αναρωτιέται με νόημα το σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου.

Κάπως έτσι η νεαρή Aμερικανίδα και ο συνομήλικος σύζυγός της, Άντριου Μάθιου, αποφάσισαν από κοινού να… πάνε βόλτα το νυφικό της με τον Αντριου να βγάζει φωτογραφίες με την Σαμ να το φορά μπροστά από τα πιο πιθανά αλλά και πιο απίθανα μέρη του κόσμου.

Η 29χρονη, που εργάζεται ως ψυχαναλύτρια σε παιδιά που έχουν αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες, ήθελε αρχικά να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο ή, τέλος πάντων, ένα φτηνό νυφικό, καθώς όπως λέει θα το «φορούσε μια φορά μόνο».

Όμως, η μητέρα της είχε άλλη γνώμη. «Ήθελε να βάλω το νυφικό των ονείρων μου. Ήθελε να είναι δικό μου, έτσι ώστε αν κάνω κόρη μια μέρα να μπορέσει εκείνη να παντρευτεί με αυτό ή να παίζει φορώντας το», εξηγεί η Μάθιου.

Όταν άρχισε να αναζητά το νυφικό της, έβλεπε τιμές που έφταναν τα 5.000 και τα 6.000 δολάρια και κάπως έτσι, αποφάσισε ότι αφού θα αγόραζε που θα αγόραζε κάποιο ακριβό, δεν θα το φορούσε μόνο μία φορά, αλλά θα γυρνούσε όλη την υφήλιο με αυτό

Η Μάθιου πήγε σε ένα κατάστημα νυφικών και ζήτησε, όπως θυμάται σήμερα, «ένα με το οποίο θα μπορώ να ταξιδεύω, ώστε ακόμη και αν χρειαστεί να το κάνω μια μπάλα και να το βάλω πρόχειρα μέσα σε μια τσάντα, να φαίνεται εντάξει όταν θα το ξετυλίξω από εκεί». Μετά από πολλές δοκιμές, τελικά βρήκε αυτό που έψαχνε.

Το νυφικό-τουρίστας

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι έφυγε για το ταξίδι του μέλιτος το οποίο διήρκεσε τρεις εβδομάδες. Οι δυο τους επισκέφθηκαν το Λονδίνο, το Μαρακές, τη Ρώμη, το Μασάι Μάρα στην Κένυα, το Μπαλί, την Μπανγκόκ και το Πεκίνο.

Η πρώτη φορά που φόρεσε δημοσίως το νυφικό της ήταν κατά τη διάρκεια της παραμονής του ζευγαριού στο Λονδίνο, όπου πόζαραν σε αρκετά δημοφιλή σημεία, όπως λόγου χάρη μπροστά στο Μπάκιγχαμ, όπου, όπως θυμάται η ίδια, «έρχονταν άγνωστοι τουρίστες, μου έφτιαχναν τα μαλλιά και μου έστρωναν το φόρεμα, ενώ εμείς αλλάζαμε πόζες», θυμάται.

Πλέον, η Σαμ και το νυφικό της έχουν ποζάρει σε κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του πλανήτη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει, καθώς όπως λέει η 29χρονη, δεν κατάφερε να φωτογραφηθεί πάνω στον βράχο, αλλά οι αρμόδιοι τής υπέδειξαν ένα άλλο σημείο, πιο μακριά, με θέα στον Παρθενώνα. 

Το 2019 γιόρτασαν την επέτειο με ένα ταξίδι – μαζί με το νυφικό φυσικά – στην Κόστα Ρίκα. Φέτος, έως τώρα, πήγαν δύο εβδομάδες στο Περού και αργότερα ταξίδεψαν για έξι εβδομάδες περνώντας από την Ιταλία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Κένυα και την Κροατία.

Το γαμήλιο φόρεμα έχει πάει συνολικά σε 13 χώρες. «Σε αυτό το σημείο είναι λίγο βρώμικο. Το έχουμε πάει σε αρκετά μέρη. Δεν είναι ολοκαίνουριο, αλλά είναι ευπαρουσίαστο», συμπληρώνει μιλώντας στο CNN.

Σήμερα, μετά τα ταξίδια για τις δύο επετείους τους που έχουν κάνει, η Σαμ έχει γίνει αρκετά καλή και γρήγορη στο να αλλάζει καθ’ οδόν και να φορά το νυφικό της, προκαλώντας τα απορημένα βλέμματα των γύρω της, που άλλοτε τους κοιτάζουν με θαυμασμό και άλλοτε σπεύδουν να βοηθήσουν την Σαμ.

Αυτή τη στιγμή, όπως λένε, δεν έχουν σχεδιάσει τα επόμενα ταξίδια τους, αλλά σκοπός τους είναι να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το νυφικό μέχρι τη στιγμή που «ίσως μείνει μόνο ένα κομματάκι» από αυτό. «Και ίσως τότε να μπορέσουμε να το ράψουμε στο νυφικό της κόρης μας ή να το βάλουμε σε κορνίζα», καταλήγει η Μάθιου.