Μια επίδειξη μόδας που δεν έχει σκοπό να υμνήσει την ομορφιά έτσι όπως στρεβλωμένα προάγουν κάποιοι κύκλοι της υψηλής ραπτικής αλλά έχει σκοπό να τονίσει το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας. Έχει σκοπό να τονίσει την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται σε ένα υγιές σώμα μακριά από κάποια ημισκελετωμένα μοντέλα που εργάζονται στον πλανήτη του «φώτα –κάμερα –πάμε». Γιατί αυτά τα πρότυπα δεν θα έπρεπε να είναι πρότυπα, γιατί η ομορφιά βρίσκεται αλλού, εκεί που τα κόκκαλα δεν κάνουν πάρτι.

Απεναντίας η ομάδα Feeling Human των Yvonne Bosnjak και Heather Nomi Tshuma μέσω διαφόρων εκδηλώσεων προσπαθούν να θυμίσουν στους ανθρώπους τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα τους. Και το κάνουν με όλη την πίστη και αγάπη τους, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το event είναι το 7ο για το 2010! Σε αυτό λοιπόν πιάνονται χέρι με την ΑΝΑΣΑ και στέλνουν το μήνυμα. Γιατί όταν η Ζέτα Δούκα είχε την πρωτοβουλία ως παθούσα για την δημιουργία αυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, ήξερε πολύ καλά ότι πολλές γυναίκες έχουν εγκλωβιστεί στον λαβύρινθο αυτό.

Η επίδειξη μόδας είναι των σχεδιαστών JULYTWO και πέρα από τα γνωστά μοντέλα που θα περπατήσουν στο catwalk, θα λάβουν μέρος και γυναίκες που γλίτωσαν από αυτήν την ύπουλη ασθένεια.

Το event περιλαμβάνει:

• Την κολεξιόν για άνοιξη/καλοκαίρι 2011 by JULYTWO.
• Μια παρουσίαση σε βίντεο που δημιούργησε η Όλγα Τζίμου με την Ζέτα Δούκα που παρουσιάζει όλα αυτά τα αισθήματα που συνδέονται με τις διατροφικές διαταραχές καθώς και ότι αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί…
• Η συνεργασία των ομάδων Feeling Human – JULYTWO και ΑΝΑΣΑ οδήγησε στη δημιουργία ενός T-shirt με ένα πολύ δυνατό μήνυμα αφύπνισης για τις διατροφικές διαταραχές. Τα έσοδα θα δοθούν στα προγράμματα του ΑΝΑΣΑ.
• Μια ζωντανή εμφάνιση από AVITH

Το event θα γίνει τη Δευτέρα στις 22 Νοεμβρίου, στις 21:30, στο MESSIAH (Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα).

Για τους χρήστες του FB: www.facebook.com/event.php?eid=105541609516183