Η κάθε δεκαετία, τουλάχιστον για το χώρο της ομορφιάς, έχει χαρακτηριστεί και από κάποια συγκεκριμένη τάση. Για παράδειγμα οι παιδικές πλεξούδες χαρακτήριζαν τη δεκαετία του ’90, ενώ τα ογκώδη και φουσκωτά μαλλιά τα 80s -τάσεις που απ’ ό,τι όλα δείχνουν έχουν επιστρέψει ξανά στη μόδα. Ανάμεσά τους και μία τάση στο μακιγιάζ που μας γυρίζει πίσω στα 60s. Πιο συγκεκριμένα το iconic look της θρυλικής Μπριζίτ Μπαρντό, αποτελεί την απόλυτη τάση στο μακιγιάζ για το φθινόπωρο του ‘21.

Το θρυλικό μακιγιάζ της Μπριζίτ Μπαρντό

Τα smokey eyes ενισχυμένα με μια έντονη γραμμή eyeliner, αποτελούν την πιο καυτή τάση στο χώρο του μακιγιάζ για το φθινόπωρο του ‘21. Ένα look που δείχνει ακατάστατo και άγρια σέξι, αλλά εκπληκτικά εύκολο να απογειωθεί -ακόμα κι αν το μακιγιάζ των ματιών δεν είναι το ισχυρό σας στοιχείο.

Το μακιγιάζ των ματιών, λοιπόν, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δεκαετία του ’60. Απομακρύνοντας την πιο «υγιεινή» εμφάνιση της προηγούμενης δεκαετίας με σκούρες σκιές ματιών, έντονα χρώματα και πολλή μάσκαρα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ήταν αρκετά ώριμο για πειραματισμούς. Η Μπαρντό δημιούργησε ένα από τα πιο καθοριστικά βλέμματα της δεκαετίας του 1960 με τα έντονα μάτια της, ενώ σε συνδυασμό με τα χλωμά ξανθά μαλλιά της και το υπόλοιπο ουδέτερο μακιγιάζ, έγιναν το σήμα κατατεθέν της.

Σήμερα, το συγκεκριμένο look μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες παραλλαγές. Η πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή τους με την προσθήκη μιας χρωματιστής σκιάς, ενώ για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μια σοκολατί καφέ σκιά αποτελεί ιδανική επιλογή.

Πώς να δημιουργήσετε το make up look της Μπριζίτ Μπαρντό

Για να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή του make up look της γοητευτικής Μπαρντό, σύμφωνα με το byrdie.com και τον make up artist της Τζίτζι Χαντίντ, πρώτα βάλτε μια βάση σκιάς ματιών σε όλο το καπάκι, αναμειγνύοντάς την προς τα πάνω και προς τα άκρα. Από εκεί, πάρτε ένα μη αδιάβροχο μολύβι ή eyeliner (ζωτικής σημασίας) και σχεδιάστε μία γραμμή, εστιάζοντας στη δημιουργία βάθους στην εξωτερική γωνία.

Στη συνέχεια, με ένα πινέλο απλώστε κατά μήκος της φρέσκιας γραμμής eyeliner για να κάνετε το smokey eye που επιθυμείτε – η μη αδιάβροχη φόρμουλα θα απλώνεται πολύ πιο εύκολα από την αδιάβροχη αντίστοιχη και θα σώσει το λεπτό δέρμα των ματιών σας από το τράβηγμα κατά τη διαδικασία.