Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στείλουν το γράμμα τους όλα τα παιδάκια στον Αϊ-Βασίλη.

Επειδή όμως όλα τα παιδάκια είναι πολύ έξυπνα δεν θα λείψουν οι ερωτήσεις τύπου: «Πού μένει ο Αϊ-Βασίλη;», «Πώς θα χωρέσει από την καμινάδα;», «Εμείς που δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει;» και άλλες τέτοιες παρόμοιες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με το παιδάκι σας και να πάρετε την απόφαση αν θα τον/την αφήσετε να πιστεύει στο αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών ή θα αποκαλύψετε τη σκληρή αλήθεια.

Γνώμη μας είναι πάντως να κρατήσετε το μύθο ζωντανό και να αφήσετε τα παιδιά να ζήσουν όλη τη μαγεία της γιορτής. Οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αληθινό το πιο αγαπημένο παιδικό όνειρο για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο!

Μαγεία

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μαγεία. Ο τάρανδος δεν μπορεί να πετάξει χωρίς λίγη μαγεία και ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να μπει σε κάθε σπίτι χωρίς μαγεία, οπότε είναι απαραίτητο συστατικό για να κάνετε την ιστορία πιστευτή. Για να διατηρήσετε την όλη μαγεία στην ιστορία χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, λίγη φαντασία και σύγχρονη τεχνολογία!

Απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις

Το παιδί σας μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις απλής λογικής για να σας αποδείξει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Τι απαντάτε σε αυτή την περίπτωση;

«Πώς θα προλάβει ο Άγιος Βασίλης να παραδώσει τόσα πολλά δώρα μέσα σε τόσες λίγες ώρες;»
O Άγιος Βασίλης έχει πολύ περισσότερες ώρες απ’ ότι νομίζουμε. Υπάρχουν 24 διαφορετικές ανά τον κόσμο ζώνες ώρες και ως εκ τούτου, ο Άγιος Βασίλης έχει αρκετές ώρες για να κάνει τις παραδόσεις του σε όλα τα παιδάκια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο baby.gr.