Χωρίς καμία αμφισβήτηση η αυστραλιανή ηθοποιός είναι μία από τις πιο λαμπερές παρουσίες στο Χόλιγουντ. Έχοντας πάρει μέρος σε πολύ επιτυχημένες ταινίες ήδη από την αρχή της καριέρας της -από τους ρόλους που την έκαναν ιδιαιτέρως διάσημη εκείνος στην ταινία «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» του Μάρτιν Σκορτσέζε με πρωταγωνιστή το Λεονάρντο Ντι Κάπριο- η Μάργκοτ Ρόμπι έχει αποδείξει με την αξία της, ότι δεν είναι μόνο η εμφάνισή της που μετράει.

Ωστόσο, ως προς αυτήν οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι πάντα είναι προσεγμένη και αψεγάδιαστη, στο βαθμό που στην κυριολεξία την ζηλεύουμε. Και ενώ για τα προσωπικά της η σταρ του Χόλιγουντ τηρεί σιγήν ιχθύος, ποτέ δεν έχει αρνηθεί να μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά ομορφιάς της.

Η αισθητική της Μάρκοτ Ρόμπι στο μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας της, αντικατοπτρίζει την αισθητική της γενικότερα. Έτσι, και το μακιγιάζ της είναι πολύ απλό. Ένα χρωματιστό βάλσαμο για τα χείλη και λίγη λάμψη πάνω από τις βλεφαρίδες της. Και αυτό ήταν όλο. Είναι σαφές ότι είναι μινιμαλιστική -στην ουσία δεν χρειάζεται και τίποτα περισσότερο-, ενώ πολλές φορές έχει παραδεχτεί -και αποδείξει και με τις εμφανίσεις της- ότι είναι κατά της υπερβολής.

«Στην περίπτωσή μου, έχω τόσο σκληρά και έντονα χαρακτηριστικά που αν έχω τόνους μακιγιάζ στο πρόσωπό μου, μοιάζω περισσότερο με drag queen. Ακόμη και αν φοράω ρούχα πολύ δραματικά, νομίζω ότι πάνω μου φαίνονται πολύ φθηνά. Ενώ νιώθω ότι η ίδια ακριβώς εμφάνιση σε κάποια άλλη θα μπορούσε να μοιάζει άκρως εντυπωσιακή», έχει δηλώσει η ίδια σύμφωνα με το byrdie.com.

Μεγάλο ρόλο για την διατήρηση της αψεγάδιαστης επιδερμίδας της, παίζει και η βραδινή της συνήθεια, την οποία δεν παραλείπει ποτέ -ακόμη και μετά από μια άκρως απαιτητική και κουραστική βραδιά, όπως αυτή των Όσκαρ. Η Ρόμπι έχει παραδεχθεί ότι δεν παραλείπει ποτέ να αφαιρέσει το μακιγιάζ από το πρόσωπό της, ακόμη κι όταν είναι μεθυσμένη! Το αφαιρεί πάντα πριν πέσει για ύπνο, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα της μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.