Όπως και οι τάσεις της μόδας και του μακιγιάζ, έτσι και οι τάσεις στο μανικιούρ με την πάροδο των χρόνων αλλάζουν. Και ο τρόπος που επιλέγετε να περιποιηθείτε τα νύχια σας, από το σχήμα που θα τους δώσετε μέχρι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com, αποκαλύπτουν πολλά πράγματα για τον εαυτό σας.

Τι αποκαλύπτει το μανικιούρ σας για την προσωπικότητά σας

Με το βερνίκι νυχιών να ανακαλύπτεται μέσα στη δεκαετία του 1920 από την Michelle Menard, εμπνευσμένη από το γυαλιστερό χρώμα που χρησιμοποιούταν εκείνη την εποχή στα αυτοκίνητα, οι τάσεις στο μανικιούρ έχουν διαφοροποιηθεί από τότε μέχρι σήμερα.

Για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1930 και του 1940 τα νύχια σε σχήμα αμυγδάλου αποτελούσαν δημοφιλή επιλογή, ενώ το λαμπερό κόκκινο χρώμα αποτελούσε ένδειξη γοητείας και σαγήνης. Σταρ του κινηματογράφου όπως η Ρίτα Χέιγουορθ ήταν διάσημες για τα μακριά, κόκκινα νύχια τους, μια τάση που υιοθέτησαν και άλλες γυναίκες ανά τον κόσμο. Το 1955 ανακαλύφθηκαν τα ακρυλικά νύχια, ενώ αυξήθηκε και η δημοτικότητα ενός πιο στρογγυλεμένου σχήματος. Κατά τη δεκαετία του 1960, τα τετράγωνα νύχια ήταν το πιο δημοφιλές σχήμα και πολλές γυναίκες προτιμούσαν ουδέτερες αποχρώσεις όπως το απαλό χρυσό και ροδακινί. Η δεκαετία του ‘70 ήταν η αυγή του γαλλικού μανικιούρ, ενώ τα νέον χρώματα κυριάρχησαν στα ‘80s και τα υπερβολικά μακριά νύχια στα ‘90s.

Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το μανικιούρ σας. Από ακρυλικά έως φυσικά, από μινιμαλιστικά σχέδια έως πιο δραματικά και εντυπωσιακά, από μακριά νύχια έως κοντά, ο τρόπος με τον οποίο κάνετε τα νύχια σας μπορεί να πει πολλά για το στυλ σας, καθώς και για την προσωπικότητά σας.

Το σχήμα των νυχιών σας αντικατοπτρίζει στοιχεία του χαρακτήρα σας

Πολλοί ειδικοί του χώρου, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι το σχήμα και το στυλ των νυχιών σας αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, αν προτιμάτε ένα οβάλ σχήμα στα νύχια σας, τότε είστε λάτρεις του κλασικού γενικότερα. Είστε πιθανώς ένα αριστοκρατικό, κομψό άτομο με απαλή αύρα, αναφέρει το thelist.com.

Από την άλλη τα τετράγωνα νύχια μοιάζουν απλά και τακτοποιημένα, σαν το άτομο που τα επιλέγει. Τείνετε, λοιπόν, να σας αρέσουν τα πράγματα να είναι οργανωμένα και καλά σχεδιασμένα, ενώ για εκείνους που τους αρέσει κάτι ενδιάμεσο -ένα σχήμα οβάλ- πιθανότατα είστε ευγενικοί, αλλά και δυναμικοί. Είστε ένα φιλόδοξο άτομο που ξέρει πώς να κάνει τα πράγματα, αναφέρει το InStyle. Από την άλλη, τα άτομα με νύχια σε σχήμα αμυγδάλου, τείνουν να είναι λάτρεις όλων των πραγμάτων με διασκεδαστική και γυναικεία προσωπικότητα.

Τέλος, τα μακριά και μυτερά νύχια συχνά σημαίνουν ότι η γυναίκα που τα επιλέγει συνήθως είναι τολμηρή, γενναία, συναρπαστική και δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα.