Μία από τις πιο απλές καθημερινές συνήθειες, το λούσιμο των μαλλιών σας και ο τρόπος που το κάνετε, μπορεί να οδηγήσει στο να φαίνονται τα μαλλιά σας αδύναμα, λιπαρά ή φριζαρισμένα.

Ο σωστός τρόπος για να λούσετε τα μαλλιά σας

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, λοιπόν, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να λούσετε τα μαλλιά σας, καθώς και σημαντικά λάθη που κάνετε και σας κοστίζουν στην εικόνα των μαλλιών σας. Όπως και τα παρακάτω.

Λούζεστε καθημερινά ενώ έχετε λιπαρά μαλλιά

Από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε στο λούσιμο. Τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και τα λούζετε κάθε μέρα. Και επειδή τα λούζετε κάθε μέρα αυξάνεται και η λιπαρότητά τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι υπομονή, να φορέσετε μία μπαντάνα και να μην λούσετε τα μαλλιά σας για τρεις μέρες. Έτσι, θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποβάλουν τη λιπαρότητά τους.

Χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

Ακόμη και η ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε μπορεί να αποδειχθεί «εγκληματική» για την υγεία των μαλλιών σας. Οι ειδικοί συστήνουν για μεσαίου μήκους μαλλιά μια ποσότητα σαμπουάν ίση με ένα νόμισμα των 2 ευρώ. Μεγαλύτερη από αυτήν δεν ξεπλένεται καλά και το αποτέλεσμα είναι να κάνει ζημιά στην τρίχα. Και στην τσέπη σας, φυσικά, καθώς όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερα ξοδεύετε.

Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό

Όσο απολαυστικό κι αν είναι ένα ζεστό ντους, άλλο τόσο απαγορευτικό είναι για τα μαλλιά σας. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού για να λουστείτε είναι χλιαρό προς κρύο, καθώς το πολύ καυτό εκτός του ότι επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών σας ενεργοποιεί και τους αδένες που προκαλούν τη λιπαρότητα. Κι αυτό ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών.

Αφήνετε να στεγνώσουν τυλιγμένα σε πετσέτα

Μία από τις συνήθειες των περισσότερων, και κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, είναι να τυλίγουν τα μαλλιά στην πετσέτα και να τα αφήνουν να στεγνώσουν έτσι. Μεγάλο λάθος, καθώς η πετσέτα προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό, κάτι που δεν θέλουμε. Καλύτερη λύση αποτελεί το να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και η εναλλακτική της είναι να τα τυλίξετε με ένα βαμβακερό t-shirt, που και θα απορροφήσει την υγρασία καλύτερα από την πετσέτα και δεν θα δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.