Η εφαρμογή του αρώματος είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία που σχετίζεται με τον καλλωπισμό της γυναίκας, και πάλι όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά (θυμηθείτε την τελευταία φορά που δεν μπορούσατε να πάρετε ανάσα από την κολόνια κάποιου που βρισκόταν δίπλα σας). Γι’ αυτό λοιπόν, θα πρέπει να έχετε υπόψη κάποιους βασικούς κανόνες για να εξασφαλίσετε ένα διακριτικό και σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

1. Φορέστε κάποιο άρωμα που αγαπάτε
Όπως και στη ζωή, έτσι και με τα αρώματα, το να γνωρίζει κάποιος το ποιος είναι και το τι του αρέσει πραγματικά, είναι το κλειδί για τη χαρά σε κάθε στιγμή και σε κάθε εμπειρία. Αναρωτηθείτε αν σας αρέσουν τα καθαρά και φρέσκα πράγματα, τα σκοτεινά και πικάντικα, τα λουλουδάτα ή τα γλυκά. Βρείτε ένα άρωμα που σας εκφράζει και που μπορεί να το μεταδώσει αυτό και στους γύρω σας. Μη φοράτε κάτι μόνο και μόνο επειδή σας το έκανε κάποιος δώρο ή επειδή μυρίζει ωραία σε κάποια φίλη σας. Το άρωμα πρέπει να σας κάνει να χαμογελάτε όταν το φοράτε.

2. Δοκιμάστε το πριν το αγοράσετε
Η χημεία του σώματος είναι το τελευταίο συστατικό κάθε αρώματος και είναι μοναδική στον καθένα από εμάς. Αυτό που μυρίζει υπέροχα σε κάποιον άλλο, ακόμα και σε συγγενικά σας πρόσωπα, μπορεί να μη μυρίζει ωραία πάνω σας. Δοκιμάστε το πρώτα στο δικό σας δέρμα και περιμένετε το λιγότερο 20 λεπτά, αν όχι περισσότερο, για να δείτε αν σας ταιριάζει.

3. Μην ψεκάζετε τα μαλλιά σας
Αυτός ο κανόνας είναι ακριβώς αντίθετος από άλλες συμβουλές που έχουμε ακούσει. Πολλές γυναίκες ψεκάζουν τα μαλλιά τους για να διατηρηθεί περισσότερο το άρωμα, όμως, τα περισσότερα αρώματα της αγοράς περιέχουν οινόπνευμα στη σύνθεσή τους με αποτέλεσμα το οινόπνευμα να στεγνώνει πάνω στα μαλλιά και να τα καταστρέφει. Αν παρόλα αυτά θέλετε να μυρίζουν τα μαλλιά σας όπως το αγαπημένο σας άρωμα, ρίξτε μικρή ποσότητα πρώτα στα χέρια σας, αφήστε το για λίγο για να εξατμιστεί το περισσότερο οινόπνευμα και στη συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας.

4. Απλώστε το
Ο καλύτερος τρόπος για να διαρκεί το άρωμά σας όλη μέρα, είναι να αγοράζετε και να χρησιμοποιείτε όλα τα προϊόντα της ίδιας σειράς, αφρόλουτρο, αποσμητικό, λοσιόν ή λάδι σώματος και στο τέλος να φοράτε το άρωμα για την τελευταία πινελιά.

5. Να το αλλάζετε
Μπορεί να σας αρέσει να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο άρωμα, αλλά είναι διασκεδαστικό και αντανακλά την προσωπικότητά σας το να αλλάζετε άρωμα ανάλογα με τη διάθεσή σας, ανάλογα τις εμπειρίες σας ή τις δραστηριότητές σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αλλάζετε μεταξύ ενός πιο λεπτού αρώματος για την ημέρα κι ενός σκοτεινότερου και πιο πικάντικου για το βράδυ ή να αλλάζετε αρώματα σύμφωνα με τις εποχές. Το άρωμα είναι η πιο ισχυρή και αξιομνημόνευτη μορφή έκφρασης του εαυτού σας, χρησιμοποιήστε το με σκοπό και απολαύστε τα αποτελέσματα.

Πηγή: Beutetinkiriaki.gr