Πείτε μου πώς κοιμάστε να σας πω πόσο αγαπημένοι είστε! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι φανερώνει η αγαπημένη συνήθεια στον ύπνο για τη σχέση σας;

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Corrine Sweet «Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε και η γλώσσα του σώματος φανερώνει πολλά». Είμαστε ειλικρινείς, ευάλωτοι και η στάση του ύπνου μας αποκαλύπτει πολλά για την ποιότητα της σχέσης μας. Για να δούμε!

Τα κουταλάκια

Είναι η πιο κοινή στάση στον ύπνο για όλα τα ζευγάρια, ειδικά για τους νιόπαντρους. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Samuel Dunkell, «όταν μια γυναίκα είναι γυρισμένη πλάτη και κουρνιασμένη στην αγκαλιά του συντρόφου της αυτό υποδεικνύει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα». Η στάση αυτή δεν είναι απόλυτα ερωτική, αλλά εξασφαλίζει ασφάλεια και εγγύτητα.

Αγκαλιά πρόσωπο με πρόσωπο

Η στάση αυτή είναι λιγότερο κοινή από την προηγούμενη και όσα ζευγάρια κοιμούνται έτσι προφανώς είναι πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους ή βρίσκονται ακόμα στην αρχή της σχέσης, όταν δεν χορταίνουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα.

Κάποιοι βέβαια κοιμούνται έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους αλλά σύμφωνα με την Elizabeth Flynn Campbell, ψυχοθεραπεύτρια της Νέας Υόρκης, «το ζευγάρι δείχνει έτσι υπερβολική εξάρτηση».

Διαβάστε τι δείχνουν οι υπόλοιπες στάσεις στον ύπνο στο baby.gr.