Η τριχόπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες αφού η απώλεια μαλλιών προκαλεί ανησυχία για την υγεία μας.
Διάφοροι είναι οι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.Εκτός από την ηλικία και την κληρονομικότητα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ορμόνες κατά την εγκυμοσύνη. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση είναι η εμμηνόπαυση, η χρήση ορισμένων φαρμάκων όπως αντισυλληπτικά και αντικαταθλιπτικά. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς με τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τα μαλλιά μας.

Γι’ αυτό λοιπόν περάστε στην αντεπίθεση υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες αφού αποδεικνύεται πως είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί για τα μαλλιά σας. Τα κύτταρα που σχηματίζουν την τρίχα έχουν ανάγκη να τραφούν από πρωτεΐνες, βιταμίνες, οι οποίες βρίσκονται στο γάλα, το ψάρι, το κόκκινο κρέας, τα φρούτα και τα δημητριακά.

Εάν παρατηρήσετε ότι η τριχόπτωση διαρκεί καιρό, προμηθευτείτε προληπτικά με βιταμίνες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Τέλος εμπιστευτείτε εξειδικευμένες λοσιόν και φόρμουλες περιποίησης που προστατεύουν τα μαλλιά και αναζωογονούν τη ρίζα της τρίχας αναστέλλοντας την τριχόπτωση.