Οι τάσεις μάς δείχνουν ότι η απλότητα, ο μινιμαλισμός και τα φυσικά μαλλιά όπως και πέρυσι, θα είναι και φέτος το statement των χειμερινών μηνών.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Τα ιδιαιτέρως περίτεχνα χτενίσματα, αλλά και το υπερβολικό styling θεωρούνται πασέ και οι κυριότερες επιλογές σας για stylish looks το φετινό χειμώνα, θα κινηθούν στις πλεκτές κοτσίδες, οι οποίες θα έχουν περίοπτη θέση στα χτενίσματα σας, είτε πρόκειται για πιασμένα μαλλιά με πλεκτές κοτσίδες στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, είτε σε ελεύθερα μαλλιά με περισσότερες επιλογές ως προς τον αριθμό και στυλ τους.

Το wet look διατηρεί τη θέση του στα top χτενίσματα και για το φετινό χειμώνα και όχι άδικα, καθώς δίνει ένα πολύ glamourous αποτέλεσμα, ξεφεύγοντας από την παλαιότερη λογική πως πρόκειται αποκλειστικά για ένα καλοκαιρινό τρόπο χτενίσματος.

Οι πάντα διαχρονικές ponytails σε κάθε τους εκδοχή, είτε ψηλά πιασμένες, είτε low riders ponytails, αλλά και οι πιο alternative κοτσίδες θα αποτελέσουν την πιο εύκολη και ξεκούραστη για τα μαλλιά σας λύση, ώστε να είστε πάντα περιποιημένες αλλά και διαφορετικά χτενισμένες, με τις ατελείωτες παραλλαγές τους.

Τα ίσια, sleek μαλλιά μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, αλλά πάντα δίνουν την αίσθηση του καλοχτενισμένου. Παράλληλα, ο όγκος στα μαλλιά δίνει ένα πιο αριστοκρατικό και επίσημο στιλ, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τα φετινά trends.

Ο γαλλικός κότσος έχει την τιμητική του. Προσδίδει στιλ και τύπο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσει αποδίδει μια σοφιστικέ αύρα. Είναι κατάλληλος για γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές και φινετσάτες χωρίς να χάνουν πόντους από τη δυναμική προσωπικότητά τους.

Αν χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια στα μαλλιά σας, αλλά μέχρι τώρα φροντίζατε να τα κρύβετε, φέτος θα κάνετε το εντελώς αντίθετο, καθώς η μόδα τα θέλει να φαίνονται. Θα συναντήσετε διάφορα τσιμπιδάκια. Από πολύ απλά έως αρκετά φανταχτερά.

Οι φράντζες και οι αφέλειες που κερδίζουν όλο και περισσότερες γυναίκες θα παραμείνουν στη ζωή σας, ενώ τα lobs και τα ασσύμετρα καρέ ήρθαν για να μείνουν!

Τέλος, τα πιασμένα στο πλάι μαλλιά τα είδαμε πολύ ως στιλ πριν μερικούς μήνες, στις χειμερινές collection όλων των guru της μόδας. Είναι πολύ απλό και εύκολο για κάθε γυναίκα να τα δημιουργήσει, καθώς και να τα συνδυάσει σε κάθε της εμφάνιση.


Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr