Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά στο πλαίσιο του μαθήματος «Παιχνίδι-Θεατρικό Παιχνίδι» που διδάσκει η εκπαιδεύτρια θεάτρου, Στέλλα Τσίγγου.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και μίλησε για τις μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις του παιδιού. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο να γνωρίσουν τα παιδιά τον «Κανόνα του Εσώρουχου», δηλαδή τα μέρη του σώματος στα οποία δεν πρέπει να δέχονται οποιοδήποτε άγγιγμα. Πρέπει να γίνει κατανοητό στα παιδιά ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός τους, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από τα εσώρουχα.

Επίσης, η Βουλευτής παρουσίασε το νέο video του Συμβουλίου της Ευρώπης «Kiko and the manymes», σχετικά με τους κινδύνους σεξουαλικής κακοποίησης που μπορεί να εμφανιστούν στο ψηφιακό περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.