Ο τρόπος που οι Κορεάτισσες περιποιούνται το δέρμα τους, τον τελευταίο καιρό κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις γυναίκες της Δύσης, με το πάντρεμα αρχαίων παραδόσεων και σύγχρονων τεχνικών να αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας του.

Τα κορεατικά καλλυντικά, όπως οι μάσκες προσώπου, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που αποτελούν πολύτιμο αντικείμενο πέρα από τα σύνορα της χώρας, καθώς για τις Κορεάτισσες, η εικόνα ενός υγιούς και λείου δέρματος αποτελεί συνώνυμο με την καλή υγεία, γι’ αυτό αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια στη φροντίδα του προσώπου τους. Δείτε παρακάτω τρεις μάσκες ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες με καθημερινές πρώτες ύλες που κάνουν στην κυριολεξία θαύματα, μειώνοντας τις κηλίδες και τις ρυτίδες, καταπολεμώντας την ακμή και εξομαλύνοντας το δέρμα.

Μάσκα προσώπου με νερό ρυζιού

Στην περίπτωση που σκέφτεστε να μαγειρέψετε ρύζι ξεπλύνετέ το καλά δυο τρεις φορές και διατηρήστε το νερό από την τελευταία πλύση. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας τρεις ή τέσσερις φορές. Τέλος, ξεπλύνετε με λίγο νερό. Αυτή η σπιτική κορεατική μάσκα λειτουργεί για να μειώσει τις κηλίδες, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή και φωτεινή, ενώ βοηθά, επίσης, και στη μείωση της ακμής.

Μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι

Ένα άλλο προϊόν που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες για να βελτιώσουν την εικόνα του προσώπου τους είναι το πράσινο τσάι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε ένα πράσινο τσάι και να ξεπλύνετε με αυτό το πρόσωπό σας όσο είναι ακόμα ζεστό. Κατόπιν καθαρίστε με νερό. Απελευθερώνοντας ακαθαρσίες από το πρόσωπο, ελαφρύνει το δέρμα και κλείνει τους πόρους.

Μάσκα προσώπου με αλεύρι

Το αλεύρι ίσως να μην είναι από τα προφανή προϊόντα που έρχονται στο νου όταν σκέφτεστε μάσκες προσώπου, ωστόσο οι Κορεάτισσες το χρησιμοποιούν κατά κόρον για την περιποίηση του δέρματός τους. Ανακατέψτε λίγο αλεύρι σε ένα δοχείο και μετά προσθέστε λίγο γάλα και λίγο μέλι, μέχρι να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Τα αποτελέσματά της; Η μείωση της λιπαρότητας και η απομάκρυνση του νεκρού δέρματος.