Η εγκυμοσύνη μπορεί να φαίνεται σε πολλές γυναίκες μία φυσική διαδικασία και να θεωρούν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κάνουν παιδιά.

Η αλήθεια όμως είναι όμως ότι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη γονιμότητα μίας γυναίκας, αλλά και ενός άντρα. Ενώ λοιπόν κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να μείνουν έγκυες αμέσως, άλλες προσπαθούν καιρό.

Διαβάστε τρόπους με τους οποίους αυξάνεται η γονιμότητα…

Προσέξτε το βάρος σας

Πέρα από τις άλλες επιπτώσεις στην υγεία, το περιττό βάρος μπορεί να προκαλέσει αυξημένη παραγωγή μίας ορμόνης που διαταράσσει τη διαδικασία της ωορρηξίας, ο κύκλος γίνεται λιγότερο σταθερός και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης.

Από την άλλη πλευρά, τα πολύ χαμηλά επίπεδα λίπους μπορεί να μην επιτρέψουν την επαρκή παραγωγή ορμονών για την ωορρηξία κάθε μήνα ή για τη διατήρηση μιας εγκυμοσύνης σε περίπτωση σύλληψης.

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα σωστό βάρος όμως προσοχή μην το παρακάνετε! Οι γυναίκες που γυμνάζονται πολύ έντονα ίσως σταματήσουν να έχουν τακτικά ωορρηξία ή να μην έχουν καθόλου.

Επίσης, η έντονη άσκηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες αποβολής, για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη συχνότητα και την ένταση της εκγύμνασής σας.

Διαβάστε περισσότερους τρόπους για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας στο baby.gr.