Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε, πια, τις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, με την περιποίηση της επιδερμίδας μας να συγκαταλέγεται σε αυτές. Αφού περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στο σπίτι, οι περισσότερες εφαρμόσαμε θεραπείες ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας μας με σπιτικές μάσκες και τρικ, για ένα καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Αν και σίγουρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς τι μας επιφυλάσσει και το 2021, μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι οι τάσεις στο χώρο της περιποίησης της επιδερμίδας θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις παρακάτω παραμέτρους, όπως αναφέρει και το βρετανικό koko.news.

Χημικά πίλινγκ και στο σπίτι

Οι θεραπείες στο σπίτι άνθισαν κατά τη διάρκεια του 2020, για προφανείς λόγους, και καθώς είναι αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί για πόσο καιρό θα είμαστε ακόμη σε καραντίνα, θα δούμε περισσότερα κιτ περιποίησης της επιδερμίδας για χρήση στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων και χημικών πίλινγκ.

Περιποίηση λαιμού

Μια άλλη συνέπεια που προκύπτει από την υπερβολική έκθεση στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα είναι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στο λαιμό. Επιπλέον, καθώς οι περισσότεροι βλέπουν τα πρόσωπά τους όλο και πιο συχνά πώς φαίνονται στα zoom meetings, αναρωτιούνται όλο και πιο έντονα τι πρέπει να κάνουν για να περιποιηθούν καταλλήλως και το λαιμό τους.

Προστασία από το μπλε φως

Καθώς πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα έχουν γίνει εικονικά, θα εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στο μπλε φως για περισσότερες ώρες από όσο θα ήταν απαραίτητο υπό φυσιολογικές συνθήκες πριν την πανδημία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τη ζημιά που προκαλεί σε αυτό το μπλε φως.

Βιώσιμη περιποίηση δέρματος

Τα beauty brands προσπαθούν να κατευθυνθούν προς μια πιο βιώσιμη φιλοσοφία χρησιμοποιώντας λιγότερες συσκευασίες ή συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά, προσπαθώντας να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση και έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα ντεμακιγιάζ, οδοντόβουρτσες από μπαμπού, ενώ είναι φανερό ότι προσπαθούν να στραφούν σε πιο πράσινες ρουτίνες ομορφιάς.