Το λατρεμένο γλυκό των απανταχού λιχούδηδων αλλά και το «ελιξήριο των θεών» δεν είναι μόνο η καταλληλότερη επιλογή για τη γεύση, αλλά και για την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Η σοκολάτα έχει τόσα ευεργετικά οφέλη για το δέρμα και το πρόσωπό σας, που δεν φανταζόσασταν ποτέ. Γνωρίζατε ότι διαθέτει τρεις φορές περισσότερο τα οξειδωτικά που βρίσκονται στο πράσινο τσάι; Κάτι που την καθιστά ένα ισχυρό όπλο κατά της πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα, ενώ ενεργεί και ως ισχυρό αποτοξινωτικό. Τέλος, τα έλαιά της βοηθούν εξαιρετικά στην απαλλαγή των ραγάδων και της κυτταρίτιδας.

Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, για ποιο λόγο οι κατασκευαστές καλλυντικών χρησιμοποιούσαν το βούτυρο κακάο ως ενυδατική κρέμα ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Σπιτικό πίλινγκ προσώπου με σοκολάτα και μέλι

Για να επωφεληθείτε, λοιπόν, όλων των παραπάνω ιδιοτήτων της σοκολάτας, μπορείτε να φτιάξετε μόνες στο σπίτι ένα πίλινγκ προσώπου με βασικό συστατικό τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός της με το μέλι και το αμυγδαλέλαιο δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό προϊόν που βοηθά στην αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ καταπολεμά τις βλαβερές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες. Τα αποτελέσματα; Ένα απαλό, λείο και ελαστικό δέρμα.

Θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο σε σκόνη, 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 15 γρ. αμυγδαλέλαιο και μέλι. Συνδυάστε όλα τα συστατικά χρησιμοποιώντας αρκετό μέλι για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε απαλά τη μάσκα σε φρεσκοπλυμένο δέρμα, κάντε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.