Σίγουρα όλες έχετε το αγαπημένο σας κολάν, χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να ζήσετε. Εντάξει ίσως όχι τόσο στην υπερβολή του, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σας outfit ειδικά τώρα που ο χρόνος στο σπίτι είναι περισσότερος. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το φροντίζετε ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Παρακάτω θα βρείτε τρεις συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε στη ντουλάπα σας το αγαπημένο σας κολάν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε το συχνό πλύσιμο

Η συχνότητα του πλυσίματος ενός κολάν καθορίζει και τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι αν το φοράτε μόνο χαλαρώνοντας στο σπίτι και όχι κατά τη διάρκεια ενός έντονου προγράμματος γυμναστικής, μπορείτε να το πλύνετε μετά από τέσσερις με πέντε φορές που το έχετε φορέσει.

Λάβετε τις σωστές προφυλάξεις κατά το πλύσιμο

Τα κολάν είναι συνήθως κατασκευασμένα από υφάσματα από spandex, νάιλον και βαμβάκι που είναι επιρρεπή σε απώλεια ελαστικότητας και σπάσιμο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προτιμήστε ένα ελαφρύ πρόγραμμα στο πλυντήριο με κρύο νερό και χαμηλή περιστροφή στηψίματος. Επίσης, γυρίστε τα από την ανάποδη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, ώστε να διατηρηθεί η ζωντάνια των χρωμάτων τους αλλά και να μην ξεθωριάσει το έντονο μαύρο τους.

Μην τα βάζετε στο στεγνωτήριο

Για να βεβαιωθείτε ότι το κολάν σας μοιάζει ακόμη με καινούριο αποφύγετε να το στεγνώσετε στο στεγνωτήριο, καθώς η υψηλή θερμότητά του μπορεί να παραμορφώσει το ρούχο και να αποδυναμώσει το υλικό του. Προτιμήστε να το απλώσετε στην απλώστρα ώστε να στεγνώσει με φυσικό αέρα, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι το βάρος του νερού τραβάει το κολάν προς τα κάτω και μπορεί να το ξεχειλώσει, γι’ αυτό τοποθετήστε το «ξαπλωμένο» πάνω στην απλώστρα ώστε να μην χάσει την ελαστικότητά του.