Πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει ότι το άρωμά σας φαίνεται να μην έχει την ίδια (μεγάλη) διάρκεια κατά την διάρκεια του χειμώνα, όσο εκείνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάθετε, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο είναι τελείως φυσιολογικό, δυστυχώς, και ότι ο λόγος είναι αρκετά απλός. Αυτός, λοιπόν, δεν είναι άλλος από το ξηρό δέρμα.

Γιατί η διάρκεια των αρωμάτων επηρεάζεται από τη θερμοκρασία

Όσο περισσότερη υγρασία έχει το δέρμα σας τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το άρωμά σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, οπότε όταν το δέρμα είναι λιγότερο ενυδατωμένο, όπως συμβαίνει συνήθως κατά τις κρύες μέρες του χειμώνα, τότε είναι πολύ πιθανό το άρωμά σας να αρχίσει να εξασθενεί συντομότερα.

Ένας άλλος λόγος, επίσης, που μερικά αρώματα τείνουν να εξασθενούν γρηγορότερα από άλλα είναι η βάση τους. Για παράδειγμα, οι νότες εσπεριδοειδών είναι πιο πτητικές και ξεθωριάζουν ταχύτερα. Για ένα άρωμα που διαρκεί από το σούρουπο μέχρι την αυγή, επιλέξτε αρώματα ξύλου και μόσχου. Αναζητήστε συστατικά όπως σανταλόξυλο, βετιβέρ (η κοινή ονομασία του φυτού Vetiveria Zizanoides) και ούτι (προέρχεται από το ξύλο ενός τροπικού δέντρου που ονομάζεται Agar). Οι ξύλινες ή βαριές νότες, όπως το πατσουλί, στη βάση, θα διαρκέσουν περισσότερο από τις πτητικές νότες, όπως τα εσπεριδοειδή, που φεύγουν από τη φύση τους, συμβουλεύουν οι ειδικοί της αρωματοποιίας.

Η διάρκεια του αρώματός σας εξαρτάται, ακόμη, από τον τύπο του αρώματος που χρησιμοποιείτε. Αν ψάχνετε για ένα άρωμα με μεγαλύτερη διάρκεια θα πρέπει να επιλέγετε eau de parfums, καθώς προσφέρουν μια ποιοτική εμπειρία αρώματος που θα διαρκέσει περισσότερο από το αραιωμένο «ξάδελφό» του, το eau de toilette, λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης αρωματικών ελαίων του eau de parfum.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η αιτία που εξαφανίζεται το άρωμα συντομότερα είναι το ξηρό δέρμα, είναι λογικό ότι η λύση βρίσκεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη ενυδάτωση του δέρματός σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πριν από την εφαρμογή του αρώματός σας, λοιπόν, ενυδατώνετε το δέρμα σας με κρέμα ή λοσιόν ώστε να επιτύχετε καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.