Αισθάνεστε ότι χάνεται ζέστη από τα καλοριφέρ; Σας μυρίζουν συχνά τα σκουπίδια; Το μπλέντερ σας δεν κόβει όπως παλιά; Τα μπρούτζινα δεν γυαλίζουν όπως πρώτα; Υπάρχουν άλατα στο βραστήρα; Μην ανησυχείτε. Για όλα υπάρχει μια λύση και μάλιστα με υλικά που έχετε στο σπίτι!

Μερικές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια και έχουν και οικολογικό χαρακτήρα:

Καλοριφέρ και ζέστη

Για να βελτιώσετε την απόδοση ενός καλοριφέρ με συνέπεια μικρότερη κατανάλωση σε πετρέλαιο, τι μπορείτε να κάνετε; Κολλήστε με μία αυτοκόλλητη ταινία , ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανάμεσα στο καλοριφέρ και στον τοίχο. Έτσι το αλουμινόχαρτο θα ανακλά όλη τη θερμότητα προς το εσωτερικό του δωματίου.

Σκουπίδια και μυρωδιές

Σε κανένα δεν αρέσει η μυρωδιά από τα σκουπίδια. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές, πασπαλίστε τον πάτο του δοχείου με ψιλή άμμο.

Άλατα στο βραστήρα 

Είναι γνωστό ότι οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξίδι . Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος. Αν αφήσετε μέσα ένα κογχύλι , τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα!

Ανακαινίστε το μπλέντερ

Αν το μπλέντερ σας δεν κόβει όπως παλιά μην απογοητεύεστε. Για να ακονίσετε τα μαχαίρια του μπλέντερ βάλτε μέσα του 6-7 παγκάκια και λειτουργήστε για 2′ τη συσκευή .
Αντίστοιχα για να ακονίσετε το ψαλίδι σας , πάρτε πολλά μικρά κομμάτια ενός λεπτού ατσάλινου σύρματος και κόψτέ τα!

Μπρούτζινα είδη 

Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου) μπορείτε να κόψετε ένα λεμόνι στα δύο, να προσθέσετε αρκετό αλάτι, και να τρίψετε τα σκεύη σας με αυτό. Μετά πάρτε ένα νωπό πανί και τρίψτε τα.