Αν πιστεύεις πως πρέπει να δώσεις μια περιουσία για να αγοράσεις τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης του κορμιού σου για το καλοκαίρι, κάνεις λάθος!

Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου με φυτικά συστατικά και θα δεις πόσο σούπερ θα είναι η επιδερμίδα σου!

Παρακάτω θα βρεις πώς θα φτιάξεις scrub, ενυδατική λοσιόν και λάδι για μαύρισμα!

Λάδι μαυρίσματος

Χαρίζει την πολυπόθητη μπρούντζινη επιδερμίδα του καλοκαιριού, χωρίς κάψιμο και ξεφλούδισμα -αρκεί να μην το παρακάνεις με τον ήλιο-, ενώ παράλληλα διαθέτει υψηλό δείκτη προστασίας ενάντια στις UVB ακτίνες, οι οποίες ευθύνονται και για τα εγκαύματα.

Για 130 ml λάδι θα χρειαστείς:
40 ml σησαμέλαιο, 40 ml λάδι βάλσαμου, 20 ml αμυγδαλέλαιο, 30 ml τσάι μαύρο (ινδικό, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο νεραντζιάς (petigrain)

Εκτέλεση:
Ετοίμασε το τσάι ρίχνοντας σε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό που βράζει ½ κουταλάκι τσάι ή ένα φακελάκι. Σούρωσέ το και άφησέ το να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίξε το μείγμα των λαδιών και ανακάτεψε. Φύλαξε το λάδι σου σε σκουρόχρωμο φιαλίδιο και ανακίνησε καλά πριν από κάθε χρήση.

Scrub σώματος

To τέλειο πίλινγκ σώματος με άμμο και θαλασσινό νερό είναι εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεται να κουραστείς καθόλου για να το φτιάξεις! Πώς γίνεται; Είναι απλό!

Κάτσε στην άκρη της θάλασσας. Πάρε λίγη από την υγρή άμμο και άρχισε το μασάζ στην επιδερμίδα σου, από τα πέλματα μέχρι τον κορμό. Αν έχεις πρόβλημα τοπικού πάχους, καλό είναι να επιμείνεις σε αυτές τις περιοχές μέχρι η επιδερμίδα να αποκτήσει ένα απαλό ροζ χρώμα, αλλά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, με ευρυαγγείες, καλύτερα να μην επιμείνεις. Αν είναι ξηρή, αντί για θαλασσινό νερό, συνδύασε την άμμο με ένα αντηλιακό λάδι. Και έχεις έτοιμο το πιο σούπερ καλοκαιρινό πίλινγκ!

Υπάρχει ένα ακόμη πίλινγκ αναζωογόνησης που μπορείς να φτιάξεις εύκολα για να απομακρύνεις μια και καλή τα νεκρά κύτταρα από το κορμί σου!

Θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 10 κόκκους γύρη (αν έχεις αλλεργία στη γύρη καλό είναι να αποφύγεις τη συγκεκριμένη συνταγή), 1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού.

Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά και κάνε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σου για 3 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ολοκλήρωσε την περιποίηση περνώντας το δέρμα με ροδόνερο.

Προσοχή! Όταν κάνεις πίλινγκ άφησε να μεσολαβήσουν κάποιες ώρες πριν την έκθεση στον ήλιο για να μην ερεθιστεί το δέρμα σου.

Ενυδατική και μαλακτική λοσιόν

Θα χρειαστείς: 15 γρ. βούτυρο κακάο, 1 κουταλάκι λανολίνη,75 ml σιτέλαιο, 45 ml ροδόνερο, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες βάμμα βενζόης, 1 κουταλάκι βόρακα.

Εκτέλεση: Ανακάτεψε το βούτυρο κακάο, τη λανολίνη και το σιτέλαιο και ζέστανέ τα σε μπεν μαρί. Διάλυσε καλά το βόρακα σε νερό και ζέστανέ τον. Πρόσθεσέ τον στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο λεβάντας και το βάμμα βενζόης, ανακατέψτε και βάλε το μείγμα σε γυάλινο μπουκαλάκι. Αποθήκευσε το στο ψυγείο και διατήρησε το για ένα μήνα.

Πηγή: womenonly.gr