Μία από τις παγκόσμιες αλήθειες είναι ότι τα δυο φύλα επί της ουσίας δεν συνεννοούνται. Και δεν μιλάμε να βρεθεί μια ταινία που μπορεί να αρέσει και στους δυο, μια συναυλία που θέλετε και οι δυο να παραβρεθείτε… Μιλάμε για το πώς βλέπουμε τις ανθρώπινες σχέσεις, πώς πιστεύουμε ότι γοητεύουμε το άλλο φύλο και τι πιάνει… Ποια κόλπα θα μας κάνουν αρεστούς σε αυτό το αιώνιο παιχνίδι, το αιώνιο φλερτ άνδρα και γυναίκας. Για αυτό φρόνιμο είναι να κατασκοπεύουμε για να παίρνουμε μια ιδέα… Μπήκαμε στην ιστοσελίδα του κατεξοχήν ανδρικού περιοδικού Playboy και διαβάσαμε τα παρακάτω.

Τα σχόλια δικά σας…

Μια γύρα σφηνάκια όσο εύκολα μπορεί να απογειώσει το κέφι στην παρέα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να χαντακώσει το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να περάσετε καλά και να φύγετε όρθιοι – ει δυνατόν,
και με παρέα…

Να πιεις…
Με φίλους: Επειδή η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την κατάποση ποσότητας αλκοόλ σε ελάχιστο χρόνο, είναι ασφαλέστερο οι συμμετέχοντες να είναι άντρες – έχουν οργανικά μεγαλύτερες αντοχές και οι αντιδράσεις τους είναι περισσότερο ελεγχόμενες. Άσε που στα ζόρια μπορείς πάντα να χτυπήσεις ένα φίλο…
Για να κάνεις «μπούγιο»: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις αίσθηση σε ένα μπαρ είναι να κρατάς το προσωπικό του απασχολημένο (όχι για νερά και ξηρούς καρπούς). Όσο περισσότεροι δίσκοι έχουν προορισμό το τραπέζι σου, τόσο το καλύτερο. Εσύ μπορεί να μην το παρατηρείς –μιας και αρκετοί από τους δίσκους έχουν φτάσει στον προορισμό τους–, όμως μια παρέα αντρών που περνάει καλά είναι εξαιρετικά γοητευτικό θέαμα…
Στα μαγαζιά που εμπιστεύεσαι: Χειρότερα από ένα σφηνάκι «μπόμπα» είναι δύο σφηνάκια «μπόμπα».
Όταν σε κερνάνε: Όποιοι κι αν σε κερνάνε, ό,τι κι αν σε κερνάνε. Έστω βρέξε τα χείλη σου.

Τι να πιεις…
Για τους άντρες τα κουκιά είναι μετρημένα: είτε παγωμένη βότκα, τεκίλα ή τζιν είτε το ποτό σου (υπό τις προϋποθέσεις που θα δεις παρακάτω). Εναλλακτικά, καλή επιλογή είναι και η μαργαρίτα (αυστηρά λεμόνι), ειδικά στην περίπτωση που παραγγείλεις όλο το σέικερ. Εννοείται ότι ποτά έντονου χρώματος και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ελάχιστα ενισχύουν την εικόνα σου.

Να μην πιεις…
Με ορισμένα ποτά: Έστω ότι ο ένας πίνει κάποιο χιλιόχρονο ουίσκι, ο άλλος ρούμι από τα αμπάρια του Σερ Φράνσις Ντρέικ και ο τρίτος τεκίλα από την τελευταία βασιλική αγαύη των Μάγιας.
Τι ακριβώς να τα κάνετε τα σφηνάκια; Τα «συμβατικά» ποτά θα σας χαλάσουν τη γεύση και τα πιο ιδιαίτερα δεν περίμεναν τόσα χρόνια στα βαρέλια τους για να τα κατεβάσετε μονορούφι (και ζεστά).
Aν δε θέλεις: Βασικό, βασικότατο.

Να κεράσεις…
Γυναίκες: Ως επί το πλείστον.
Όλη την παρέα που σε ενδιαφέρει: Άντρες και γυναίκες και πρώτα από μακριά, δια προπόσεως. Μετά –και αν δεν έχεις δεχτεί τίποτα «keep out» βλέμματα– πλησιάζεις και εκείνη που έχεις βάλει στο μάτι. Ακόμα κι αν δε βγει τίποτα, έχεις φερθεί σαν κύριος.
Τις ευδιάθετες: Αν δεν είσαι οπαδός του αυτοκτονικού φλερτ, μην πλησιάζεις γυναίκες με προβλήματα. Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά (και καμία διάθεση) να τους τα λύσεις και εκείνες –ορθώς– πιστεύουν πως δεν μπορείς να το κάνεις. Ούτε εσύ ούτε τα 40 ml αλκοόλ που κρατάς στα χέρια σου.
Αφού πρώτα έχεις γνωριστεί: Στις γυναίκες αρέσει ο άντρας-κυνηγός, όχι ο άντρας-αρπακτικό. Όταν την πλησιάζεις χωρίς καμία προηγούμενη επαφή με δύο σφηνάκια στο χέρι, συνιστάς απειλή. Αντιθέτως, αν της έχεις ήδη πιάσει την κουβέντα και μετά πιείτε, νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της προηγηθείσης γνωριμίας σας.
Όταν σε κερνάνε: Και κάτι καλύτερο από αυτό που σε κερνάνε.

Τι να κεράσεις…
Οι επιλογές είναι τόσο πολλές, που δε χρειάζεται να ρισκάρεις με τα «σκληρά» (τεκίλα, βότκα). Τα ρουμπινί και γαλάζια ποτά που κυκλοφορούν πιθανώς παρασκευάστηκαν για να τα πίνουν σε σφηνάκι οι γυναίκες. Αν θες να αποφύγεις τις κοινοτοπίες, προτίμησε την ευφάνταστη λύση του κοκτέιλ.

Να μην κεράσεις…
Όσες δεν πίνουν: Η στάθμη του ποτού της που έχει να πέσει από τη στιγμή που το παρήγγειλε (προ 40λέπτου) στέλνει ένα σαφές μήνυμα: το κορίτσι δεν πίνει! Με το ζόρι, δηλαδή;
Εκεί που κερνάει ο μπάρμαν: Αφενός στον τομέα του εντυπωσιασμού είσαι καταδικασμένος, αφετέρου τον μπάρμαν, αν δεν τον θέλεις φίλο, σε καμία περίπτωση δεν τον θέλεις εχθρό.
Το λάθος άνθρωπο: Ο κύριος που συνοδεύει το κεχριμπαρένιο ποτό του με ένα Μοντεκρίστο είναι:
α) νονός σου, β) ευεργέτης σου, γ) αφεντικό σου. Ό,τι κι αν είναι, φαντάζει απίθανο να εντυπωσιαστεί όταν τη φράση «αυτό είναι από τον κύριο απέναντι» ακολουθεί ένα μικρό γυάλινο ποτήρι.