Το τέλειο δέρμα χρειάζεται ένα βασικό πράγμα: να μην έχει νεκρά κύτταρα για να είναι πιο απαλό από ποτέ!

Η απολέπιση έχει και αυτή τα μυστικά της για να γίνει σωστά ενώ κάποια λάθη πρέπει να προσέξεις να μην τα κάνεις για να έχεις πάντα σούπερ δέρμα!

Και το σώμα έχει ανάγκες: το scrub του προσώπου σου δεν το ξεχνάς γιατί θες πάντα να το βλέπεις λαμπερό και καθαρό, αλλά γιατί ξεχνάς το υπόλοιπο σώμα; Ο λαιμός σου, τα γόνατα και οι αγκώνες σου είναι σημεία του κορμιού σου που το δέρμα είναι πιο τραχύ και δεν πρέπει να παραμελείς όταν μιλάμε για απολέπιση!

Το παρακάνεις: είπαμε να κάνεις απολέπιση αλλά δεν είσαι και ψάρι να έχεις λέπια και να προσπαθείς να τα βγάλεις οπότε μην το παρακάνεις. Αν χρησιμοποιείς ένα προϊόν για scrub μετά το μπάνιο καθημερινά τότε σίγουρα είναι λίγο υπερβολικό και μπορεί να προκαλέσεις μέχρι και ζημιά στο δέρμα σου. Αν για παράδειγμα έχεις ξηρό δέρμα, η καθημερινή απολέπιση θα το κάνει ακόμη πιο ξηρό. Το ίδιο ισχύει και για το λιπαρό δέρμα. Περιόρισε την απολέπιση σε μια ή δύο φορές την εβδομάδα και θα δεις το δέρμα σου πολύ πιο καθαρό και απαλό!

«Σκληρά» συστατικά: φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να μην έχουν πολύ «δυνατά» συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σου. Αν έχεις ακμή ή υποφέρεις από δερματικά προβλήματα και γενικά έχεις ευαίσθητο δέρμα πρέπει να προσέξεις τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς! Χρησιμοποίησε φυσικά scrub χωρίς χημικά για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Ποτέ σε στεγνό δέρμα:
έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις απολέπιση σε στεγνό δέρμα; Αν όχι μην το τολμήσεις ποτέ! Χρειάζεσαι απαραίτητα νερό αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις βούρτσα, σφουγγάρι ή κάποιο απολεπιστικό προϊόν και φυσικά για το σώμα μόνο – το πρόσωπο είναι άκρως απαγορευτικό το να κάνεις απολέπιση χωρίς να έχεις ρίξει μια στάλα νερό. Στο πρόσωπο μην το κάνεις αν θέλεις να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις έντονες κοκκινίλες, λίγες σταγόνες νερό αρκούν για να μπορέσεις στη συνέχεια να εφαρμόσεις το scrub σου!

Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου μετά: έκανες την απολέπιση σου αλλά αμέσως μετά πρέπει να φροντίσεις να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου! Αν δεν το κάνεις το δέρμα σου θα είναι ερεθισμένο. Διάλεξε μια ενυδατική κρέμα σώματος ιδανική για τον τύπο της επιδερμίδας σου και άπλωσέ την αμέσως μετά το μπάνιο που οι πόροι σου είναι ακόμη «ανοιχτοί» και θα δεις το δέρμα σου όχι μόνο καθαρό αλλά και βελούδινο!

Πηγή: womenonly.gr